148. VJEČITI DERBI

Krvavi derbi u Beogradu: tučnjava Grobara, Delija i policije

25.04.2015 u 19:51

Bionic
Reading

U subotu se u Beogradu igrao 148. 'vječiti derbi', odnosno, gradski okršaj Crvene Zvezde i Partizana. Uz mnoštvo problema i s velikim kašnjenjem, potom i prekidima zbog bakljadi, derbi je ipak priveden kraju, a rezultat je bio kao i na početku 0:0

Vječitom derbiju prethodio je krvavi, kao na tribinama. Sukob između navijača Crvene zvezde i Partizana između sjeverne i istočne tribine pretvorio se u masovnu tučnjavu Delija i policije, odnosno 'žandarmerije'.

Sukob je trajao više od pola sata, a dvoboj je kasnio s početkom 45 minuta. Policija je brzo intervenirala i pokušala spriječiti veći incident. Međutim, u tome nije uspjela, pa je uz pomoć sile ispraznila jedan sektor na sjevernoj tribini.

Više od 20 osoba privedeno je zbog narušavanja javnog reda i mira, a ozlijeđen je veći broj navijača i policajaca. Prema napisima srpskih medija, više desetaka osoba krvavih je glava odlazilo sa stadiona, dok su na policiju (opet) bacane baklje. Nezavisni sindikat policije, pak, piše da je stradalo 35 njenih pripadnika te da je jedan policajac opečen bakljom, a drugi dva puta uboden nožem.