UŽAS U UKRAJINI

Ubijen poznati borac; često je dolazio u Hrvatsku!

08.04.2015 u 14:36

Bionic
Reading

Svjetski poznati kick boksač, koji je bio i dio FFC rostera te smo ga često gledali na nastupima u Hrvatskoj, Ukrajinac Sergei Lascenko, ubijen je u srijedu u Ukrajini u 27. godini života

Prema informacija koje smo uspjeli saznati, Lascenko je doslovce pogubljen u pucnjavi koja se dogodila u takozvanoj Židovskoj bolnici u gradu Odessi.

Na trojicu Ukrajinaca za sada nepoznata osoba je otvorila vatru, kako se može pročitati u nekim ukrajinskim medijima koji Lascenka opisuju kao najboljeg ukrajinskog kick boksera.. Dvoje ljudi u napadu je ozlijeđeno, a Lascenko je navodno preminuo na mjestu, prenosi Fight Site.

Sergei je rođen 1987. godine u Pavlohradu i bio je jedan od najboljih svjetskih kick boksera. U karijeri je ubilježio 33 pobjede i 14 poraza.

Godine 2011. se okitio titulom Superkombat WGP prvaka u teškoj kategoriji svladavši velikog Ismaela Londta u finalu. Upravo ga je to slavlje lansiralo u orbitu svjetske kick boksing scene.

Hrvatska publika ga je upoznala na Cro Cop Final Fightu u ožujku 2012. kada je u zagrebačkoj Areni porazen od Daniela Ghite. Svoj sljedeći nastup u Zagrebačkoj metropoli je imao na K-1 WGP Finalu kada je u rezervnoj borbi turnira nastupio protiv Dževada Poturka.

Lascenko se često puta borio u Hrvatskoj, protiv Brestovca u Zadru


Još smo ga dva puta gledali na FFC priredbama. 2013. je izgubio od našeg Mladena Brestovca na eventu u Zadru, a godinu dana kasnije je u istom gradu pobijedio Grka Dimitrisa Delisa na FFC-u 13.

Svoj posljednji nastup je imao 17. listopada 2014. u poljskom Gdansku te je svladao domaćeg Tomasza Stepkowskog.

Lascenko ce biti upamćen kao sjajan tehničar i izuzetno kvalitetan borac koji je tek trebao doseći svoj borilački vrhunac. U karijeri ima pobjede i protiv imena kao što su Sebstian Ciobanu, Dimytro Bezus, Dževad Poturak, Ismael Londt, Rico Verhoeven i Roman Kleibl.