SMIJEH I NAGRADA

Luka Modrić djeci otkrio što bi bio da nije nogometaš

30.03.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić u ponedjeljak je u na svečanosti u Zagrebu primio nagradu za najboljeg hrvatskog reprezentativca u izboru djece koja su sudjelovala na Sportskim igrama mladih

U nazočnosti mnogobrojne djece kroz čije je ruke prošao trofej prije nego što je dospio u ruke dobitnika, Luka Modrić primio je priznanje za najboljeg hrvatskog reprezentativca, o kojem su svojim glasovima odlučivali sudionici Sportskih igara mladih i Coca cola kupa.

'Svaka osobna nagrada razlog je velikom zadovoljstvu i priznanje da ono što radimo, radimo dobro. Svi smo mi nekada bili djeca i sigurno je, kad te djeca proglase, da je to jedno veliko priznanje i za mene velika čast, jer znamo da djeca govore iskreno, govore što misle i iskazuju emocije iz srca,' rekao je slavodobitnik Luka Modrić koji je dobio glasove više od 40.000 djece.

'Malo ljudi zna da Luka i inače pomaže Igre. Meni je iznimno zadovoljstvo što su djeca baš njega izabrala, jer je tijekom cijele godine s nama u kontaktu', rekao je u prigodnom govoru predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić.

Kako i priliči svakoj takvoj dodjeli, slavodobitnik Modrić je odgovorio i na nekoliko pitanja koja su mu postavljali mladi Petrinjci Leona i Borna, voditelji ove svečanosti. Tako smo od Modrića čuli da su mu najdraži trenuci u karijeri debitantski nastup za hrvatsku reprezentaciju protiv Argentine i prošlogodišnje osvajanje Lige prvaka s Realom. Za sve klubove u kojima je igrao Modrić je ustvrdio da su bili posebni i nosili svoje emocije, ali da najviše uživa u klubu u kojem trenutno igra.

Zanimljivo je bilo čuti kako je vidio svoj subotnji dvoboj s budućim suigračem iz Reala i je li mu bilo teško igrati protiv norveškog čuda od djeteta, 16-godišnjeg Martina Odegaarda.


'Pa, sudeći po rezultatu i nije baš,' nasmijao je Luka sve nazočne svojim odgovorom, ali potom dodao:

'On je veliki talent i pred njim je velika karijera. Na njemu je da radi i trenira najbolje što zna, a ima sve predispozicije da jednog dana bude veliki igrač.'

Za kraj je uslijedilo pitanje 'što bi bio da nije nogometaš'.

'Nisam o tome previše razmišljao. Po struci sam ugostitelj, tako da bi vjerojatno bio konobar ili nešto slično. Hvala Bogu da sam se opredijelio za nogomet,' zaključio je Modrić.

Luku iznimno cijene diljem svijeta, kako neće u rodnoj Hrvatskoj