VRATILA SE NA VRH

Neodoljiva Wozniacki o slomljenom srcu i pronađenoj snazi

26.03.2015 u 14:14

Bionic
Reading

Atraktivna Dankinja Caroline Wozniacki dvije je godine završavala kao najbolja tenisačica svijeta, a nakon teških privatnih trenutaka vratila se među pet najboljih igračica svijeta i - otvorila dušu

Wozniacki i njezin tadašnji zaručnik Rory McIlroy lani su već bili poslali pozivnice za svadbu, no ponajbolji golfer svijeta tada ju je ostavio...

'Do tog trenutka imala sam sve. Sjajna karijera, stabilna veza, divna obitelj... Sve je bilo sjajno. Ništa nije 'bilo protiv' mene. Bila sam jako, jako sretna,' govori za The Independent teniska zvijezda i nastavlja.

'Onda se dogodi nešto što niste očekivali i cijeli svijet se okrene doslovno u sekundi. Mislim da to tog prekida nisam ni znala koliko sam jaka i koliko mogu podnijeti. Osjećala sam se kao da mi je netko blizak umro,' prisjeća se nesuđene ljubavi Caroline.

'Morala sam jako brzo sazrijeti. Toliko sam naučila u vrlo kratkom roku... Shvatila sam tko je uz mene samo kad sve ide dobro a tko su mi pravi prijatelji. Naučila sam puno i o životu, da treba uživati dok sreća traje. To iskustvo me ojačalo. Danas znam koliko sam jaka, što sam u stanju podnijeti a što nisam. Što mi zaista treba, a što ne treba... I ako ponovno nađem sjajnog dečka što ja trebam uložiti u vezu i što trebam očekivati za uzvrat,' nabraja vrhunska sportašica koja je očito izvukla maksimum iz svog teškog trenutka.


Paralelno s vezom 'rasapala' joj se i forma.

'Imala sam problema s koljenom i zapešćem. Tata mi je savjetovao da uzeme pauzu, ali morala sam nastaviti igrati da manje razmišljam o prekidu. Nisam htjela doma plakati cijele dane, iako psihički nisam bila na terenu. Kada sam u Parizu izišla na teren vidjela sam da svi bulje u mene i sažalijevaju me. Ne mogu igrati kad nisam sretna, a tada sam se osjećala kao na sprovodu,' prisjeća se lanjskog poraza od Wickmayer na Roland Garossu i vrti film prema boljim danima.

'Grizla sam sve više i više i na kraju je došla serija pobjeda i vratila sam poštovanje od rivalki. Nastavila sam jahati na tom valu i uspjela se vratiti među najboljih pet na svijetu gdje smatram da i pripadam. '

U međuvremenu je istrčala i maraton.

'Trebalo mi je što više aktivnosti nakon sezone i to mi je bila sjajna ideja. Trebala sam se udati u studenom i sama sebi sam rekla da ću tog mjeseca napraviti nešto veliko. Uspjela sam i to mi je jedna od najljepših uspomena ikada. Odlučila sam i slikati se u badiću jer sam to oduvijek željela, a sada više prepreka nije bilo... Još jedna dobra odluka, bila sam u odličnoj formi nakon maratona i mislim da su slike ispale odlično,' završava Dankinja koja nema baš nikakvih razloga za skromnost.