TO JE NEDOPUSTIVO

Odegaard uoči Zagreba naljutilo slavnog - šahista

25.03.2015 u 13:53

Bionic
Reading

Norveško čudo od djeteta, kako su svjetski mediji prozvali 16-godišnjeg veznjaka Real Madrida Martina Odegaarda slobodno vrijeme do maksimirske utakmice protiv Hrvatske krati igrajući šah s kolegom iz reprezentacije Matsom Mollerom Dahlijem (20)

Svoje šahovsko umijeće podijelili su na društvenim mrežama, no jedna od slika koje su objavili razljutila je svjetskog prvaka u šahu i njihovog sunarodnjaka Magnusa Carlsena (24).

'Dečki se lijepo zabavljaju igrajući šah, no pogrešno su okrenuli ploču i posložili figure. To je nedopustivo,' poručio im je je Carlsen. Mladi Norvežanin je aktualni svjetski šahovski prvak. Titulu je prvi put osvojio 2013. godine, a potom je u studenom prošle godine u ruskom Sočiju pobjedom protiv izazivača Indijca Viswanathana Ananda obranio i igrački uvjerljivo potvrdio titulu svjetskog prvaka.

Carlsen je pohvalio Odegarda i Moller Dahlija što igraju šah, jer će im to pomoći da brže razmišljaju na terenu i dodatno razviti vještine kreativnog mišljenja, ali je 'umro od smijeha' kada je vodio fotografiju. Dečki su pogrešno okrenuli ploču i još zamijenili pozicije kralju i kraljici.


'Magnus je zaljubljenik u nogomet. Nedavno smo se upoznali, razgovarali o šahu i nogometu,' otkrio je Moller Dahli, veznjak Freiburga. Međutim, nije želio priznati tko je pogrešno složio figure.

'U šahu ja vodim. No, stalno nešto igramo. Play-station, karte, šah..,' dodao je Odegaard, koji je u siječnju stigao u Real iz Stromsgodseta. Odegaard je debitirao za reprezentaciju Norveške s 15 godina postavši najmlađi igrač u povijesti te reprezentacije.