PO DŽEPU ŠKOTA

Celticovi navijači upalili jednu baklju i svrstani među huligane!

25.02.2015 u 14:28

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je Celtic sa 10.000 eura zbog divljanja njegovih navijača na stadionu Maksimir protiv Dinama u susretu Europske lige.

Celtic mora platiti kaznu jer su njegovi navijači koristili pirotehnička sredstva, a bilo je i manjeg sukoba s policijom. Dinamo je dvoboj protiv Celtica dobio 4:3, ali se nije plasirao dalje.

Podsjetimo, među četiri tisuće okupljenih gledatelja na rezultatski nevažnom ogledu hrvatskog i škotskog prvaka bila je oko trećina gostiju iz Škotske. Celticovi 'boysi' poznati su kao miroljubiva skupina koja ne izaziva probleme i iza sebe ostavlja poznanstva i dobre uspomene. No, u Zagrebu su zbog jedne upaljene baklje (takav je zakon) na tribini dobili policijsko društvo.

Oklopljeni policajci ušli su na južnu tribinu i čekali da im se ukaže na prijestupnika kojega trebaju ukloniti s tribine. Vrijeme su 'kratili' i korištenjem peper spreja koji je, vidljivo je na snimci škotskog navijača, izazvao dišne probleme ljudima u bližoj okolici, a snimljena je i jedna 'herojska' akcija policijskog dužnosnika koji je na nekakvo dobacivanje uzvratio udarcem pendrekom po glavi navijača koji nije pokazivao nikakve znakove agresije.

Bila je to peta kazna Celticu zbog ponašanja navijača na europskim utakmicama u posljednje tri godine.