DIRLJIVI TRENUCI

Ronaldo i spomenik koji mu uopće ne sliči, majka u suzama

22.12.2014 u 12:06

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša svijeta svih vremena Portugalac Cristiano Ronaldo dobio je u rodnom Funchalu na portugalskom otoku Madeira spomenik

Brončani spomenik visine 2 metra i 40 centimetara, a težak 800 kilograma na prigodnoj je svečanosti otkrio sam Ronaldo po povratku iz Marakeša gdje je s Real Madridom osvojio naslov klupskog prvaka svijeta.

'Hvala vam, ovo je velika čast za mene, ali i za cijelu moju obitelj. Ponosan sam na svoj rodni grad, na Madeiru gdje su moji nogometni korijeni,' kazao je Ronaldo koji je dobio i orden za zasluge lokalne vlade. Svečanosti otkrivanja spomenika prisustvovala je cijela Ronaldova obitelj, a najviše emocija je pokazala njegova majka koja se rasplakala od sreće i ponosa.

Majka se kroz pjesmu prisjećala što je sve prolazila sa sinom koji je dotaknuo zvijezde



Spomenik, koji više sliči Scholesu ili Gerrardu nego Ronaldu, je postavljen ispred Ronaldova muzeja Museu CR7 koji je otvoren u prosincu prošle godine. U muzeju se nalazi 140 raznih nagrada, zlatnih kopački, medalja, potpisanih lopti i majica koji je CR7 sakupio tijekom karijere. U interaktivnoj video snimci posjetitelji mogu igrati protiv virtualnog Ronalda, a mogu se i fotografirati s njegovom voštanom figurom u stvarnoj veličini u dresu Real Madrida. Jedan je zid pokriven s 26 nogometnih lopti – po jednom za svaku utakmicu u kojoj je postigao hat-trick. Jedan je dio posvećen i obožavateljima – tu su na jednom mjestu sva njihova pisma, romantični crteži, karikature, krunice, pa čak i dječji crteži.

Ronaldo je među rijetkima koji su imali privilegiju otvarati vlastiti spomenik