KONTROVERZNI MILIČIĆ

Srbin u NBA-u zaradio 50 milijuna dolara, a sada se blamira u ringu!

19.05.2015 u 18:38

Bionic
Reading

Kontroverzni srbijanski košarkaš Darko Miličić, kojem su mnogi treneri predviđali uspješnu NBA karijeru, u ljeto 2012. ostavio se košarke nakon što su ga otpustili Boston Celticsi i odlučio se potpuno posvetiti kick-boksu. Sudeći po prvom meču, poprilično se izblamirao...

Nekadašnji drugi izbor NBA drafta 2003, odmah iza ponajboljeg igrača svijeta LeBrona Jamesa, u novosadskoj dvorani Spens neslavno je debitirao u kick-boks meču.

'Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti nekada 2. picka NBA drafta, sjajnog košarkaša koji se želio okušati u ringu. Ovo je njegov prvi meč', kazao je službeni najavljivač.

U meču protiv Radovana Radojčina ljevoruki i 213 cm visok Darko Miličić nije se najbolje snašao, a zbog ozljede potkoljenice (krvarenje i oteklina - videosažetak pogledajte u prilogu) već u drugoj rundi šepajući po ringu morao je predati meč.

Tako je kontroverzni košarkaš, koji se može pohvaliti i prstenom NBA prvaka s Detroit Pistonsima te koji je na NBA draftu izabran prije današnjih superzvijezda kao što su Carmelo Anthony, Chris Bosh, Dwayne Wade i drugi, okrenuo 'novu stranicu u karijeri.' Kao 18-godišnji rookie imao je godišnju plaću od četiri milijuna dolara, a najveći ugovor imao je kao član Minnesota Timberwolves u sezoni 2009/10, kada je zaradio čak 7,5 milijuna dolara. Na početku sezone 2012/13. već nakon prve utakmice trener Celticsa Doc Rivers dao mu je otkaz, a tada je 27-godišnji Miličić izjavio: 'Nikada više ne želim igrati u NBA-u!'


Po podacima stranice basketball-reference.com, Miličić je u NBA karijeri zaradio 52,3 milijuna dolara. Koliko mu je od toga ostalo, jer je poznat i po tome da je vrlo rastrošan momak, nije poznato. Sudeći po prvom meču u kick-boksu, na veliku zaradu teško da može računati.

Osim po temperamentnom ponašanju i vrijeđanju sudaca, zbog čega ga je FIBA 2007. na EP-u 2007. kaznila s 14.000 dolara, Miličić je poznat i kao štovatelj Vojislava Šešelja. Njegovo tijelo krase i tetovaže istaknutih čelnika četničkog pokreta kao što su Nikola Kalabić i Momčilo Đujić.