CELTIC NA MAKSIMIRU

Hoće li ovaj huligan s pendrekom odgovarati?

12.12.2014 u 13:38

Bionic
Reading

Tijekom utakmice između Dinama i Celtica na Maksimiru hrvatska policija je zbog jedne upaljene baklje ušla među škotske navijače

Među četiri tisuće okupljenih gledatelja na rezultatski nevažnom ogledu hrvatskog i škotskog prvaka bila je oko trećina gostiju iz Škotske. Celticovi 'bhoysi' poznati su kao miroljubiva skupina koja ne izaziva probleme i iza sebe ostavlja poznanstva i dobre uspomene. No, u Zagrebu su zbog jedne upaljene baklje (takav je zakon) na tribini dobili policijsko društvo.

Oklopljeni policajci ušli su na južnu tribinu i čekali da im se ukaže na prijestupnika kojega trebaju ukloniti s tribine. Vrijeme su 'kratili' i korištenjem peper spreja koji je, vidljivo je na snimci škotskog navijača, izazvao dišne probleme ljudima u bližoj okolici, a snimljeno  je i jedna 'herojska' akcija policijskog dužnosnika koji je na nekakvo dobacivanje uzvratio udarcem pendrekom po glavi navijača koji nije pokazivao nikakve znakove agresije.


Srećom, Škoti su krajnje miroljubiva skupina i ovo nedjelo nije rezultirao eskalacijom nasilja, no snimka otkriva sadista u uniformi koji je pred tradicionalno veselim Škotima osramotio svoje zvanje. Poznato je da hrvatska policija nema civilnog nadzora, a unutarnjoj kontroli MUP-a ovakvi slučajevi znaju 'promaći' na štetu čitave struke, te sigurnosti i povjerenja kojega deklarativno promiču.

Na 0.22 jedan policajac pokazuje da je promašio struku