NOVA KARIJERA

Bio je velika F1 zvijezda, a sada vozi – mrtvačka kola!

10.12.2014 u 18:22

Bionic
Reading

Bivši F1 viceprvak Heinz-Harald Frentzen nakon teške ozljede ne razmišlja o povratku utrkivanju, a trenutno pomaže u obiteljskoj firmi koja se bavi prijevozom pokojnika

Njemački 47-godišnji vozač svoje najslavnije trenutke doživio je za volanom Jordana 1999. godine, kada se skoro do samog kraja borio s Hakkinenom i Irvineom za naslov prvaka. Dvije godine prije toga diskvalifikacija Schumachera donijela mu je na kraju poziciju viceprvaka, iza timskog kolege Jacquesa Villeneuvea.

Frentzen se nakon odlaska iz Formule 1 utrkivao u njemačkom DTM-u, no ozljeda koljena još na utrci 1999. godine u Montrealu i operacija koja je uslijedila doveli su posljednjih godina do komplikacija. Koljeno mu je još uvijek natečeno, otkrio je Frentzen za njemačke medije i priznao da ne razmišlja o povratku utrkivanju, iako mnogi njegovi vršnjaci još voze, u DTM-u, WTCC-u ili GT utrkama.

Umjesto toga, Frentzen svoju strast prema vožnji trenutno može ispucati tek vozeći – mrtvačka kola. Naime, trenutno pomaže u obiteljskoj firmi koja se bavi transportom pokojnika.

'Vozio sam mrtvačka kola prije moje F1 karijere, pomogao sam ocu. Sada povremeno pomažem sestri,' rekao je Heinz-Harald Frentzen za Express.