PROSVJED U ZAGREBU

BBB-i glasno prozvali 'Mamića i njegove ljude' pa u miru otišli

31.10.2014 u 19:14

  • +6

Bad Blue Boysi se okupili ispred Maksimira i poslali poruku Mamiću

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Bionic
Reading

Točno tjedan dana nakon pokušaja ubojstva dvojice Dinamovih navijača, za koji optuženi još nije uhićen, grupa od petstotinjak BBB-a okupila se pod maksimirskom zapadnom tribinom

Tjedan dana nakon pucnjave u zagrebačkoj Dubravi, u kojoj su ranjena dvojica pripadnika BBB-a, navijači su se odlučili okupiti na mirnom prosvjedu ispod maksimirskoe zapadne tribine kako bi iznijeli svoje stavove vezane uz recentne događaje i podsjetili kako optuženi, čiji je identitet policiji poznat, još uvijek prema službenim podacima nije uhićen.

Skup je osiguravao popriličan broj oklopljenih policajaca, a do sat vremena nakon razilaska nisu zabilježeni nikakvi sukobi. Na zakazanom mjestu našlo se oko 500 navijača koji su proveli 20-ak minuta uglavnom verbalno vrijeđajući Zdravka Mamića i izvikujući standardan asortiman svojih 'borbenih parola'. Nisu se nimalo trudili ostaviti pristojan dojam...

Osim verbalnog delikta i jedne upaljene baklje navijači su tijekom prosvjeda pokazali i pisane poruke kojima ostaju pri svom javnom prozivanju vrha Dinamove uprave za odgovornost za pucnjavu. Prilikom dolaska na čelo kolone stavili su hrvatsku zastavu s natpisom 'We'll never surrender,' koju dugi niz godina na stadione nosi jedan od ranjenih navijača. Tijekom prosvjeda dominirapo je transparent s natpisom:' Okupio, udomio, osigurao, naoružao, platio. Mamiću krv je na tvojim rukama,' dok su lijevo i desno na porukama bili prozvani njegovi bliski suradnici iz kluba.

Tako je na jednom pisalo: 'Krešimir Antolič idejni začetnik,' kojim su prozvali i Dinamovog povjerenika za sigurnost koji je u klub došao s visoke pozicije u PUZ-u, a na drugom: 'Tomislav Marčinko medijski pokrovitelj,' posvećen nekadašnjem obavještajcu koji danas sjedi u Dinamovom izvršnom odboru.

Galama je trajala oko 20-ak minuta, nakon čega su navijači mirno složili svoja obilježja i u tišini krenuli u smjeru grada. Izjave za medije niisu davali, smatraju da su sve rekli istaknutim porukama.