JAVNOZDRAVSTVENA KAMPANJA

Duje Čop pokrenuo prvu hot spot lokaciju kampanje 'Oživi me'

01.10.2014 u 12:53

Bionic
Reading

Duje Čop, hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Građanskog nogometnog kluba Dinamo koji je jedan od ambasadora nacionalne javnozdravstvene kampanje 'Oživi me' jučer je u cijenjenom zagrebačkom restoranu Okrugljak pokrenuo 'HOT SPOT života'.

Ideja pokretanja HOT SPOT lokacije je želja da ugostiteljski objekti za vrijeme trajanja kampanje promijene svoju wi-fi šifru u 'ozivime194' i na taj način daju podršku ovom projektu koja za cilj ima podizanje razine svijesti o poznavanju postupaka oživljavanja osoba koje dožive srčani zastoj.

'Sretan sam što se Dinamo uključio u ovu kampanju koja educira ljude i šalje bitnu poruku. Iskreno, nisam znao koliko je bitna svaka sekunda u slučaju da osoba doživi srčani zastoj i drago mi je što ću kroz ovu kampanju naučiti što poduzeti u takvoj situaciji. Naravno, ne daj Bože da se tako nešto dogodi na terenu nekome od suigrača ili protivniku, no u takvoj situaciji im može pomoći liječnik, a dogodi li se na ulici – bilo bi idealno kada bi svatko znao što činiti. Upravo zbog toga je ova kampanja jako bitna i sretan sam što sam dio toga', rekao je Duje.

Važnost ove problematike prvi je prepoznao restoran Okrugljak koji je jedan od 'najzagrebačkijih' i najtradicionalnijih restorana u sjevernom dijelu Hrvatske te su na ovaj način i ovom lijepom gestom učinili ovaj restoran sigurnijim te su pokazali da su društveno odgovorni. GNK Dinamo zajedno sa Dujom Čopom i restoranom Okrugljak ovim putem poziva sve ostale ugostiteljske objekte u Republici Hrvatskoj da na jednostavan i simboličan način podrže kampanju tako da promijene svoju wi-fi šifru. Plakat i naljepnicu mogu skinuti na internetskoj stranici

www.ozivi.me.


Duje Čop - Oživi me Priredba studio