INCIDENT KOD RIJEKE

Novinari Novog lista napadnuti u NK Pomorac

23.09.2014 u 19:59

Bionic
Reading

Predsjednik Nogometnog kluba Pomorac iz Kostrene Zlatko Petričević i njegov brat Marko, potpredsjednik kluba, verbalno su danas napali novinarsku ekipu riječkog Novog lista, a Zlatko Petričević je i fizički napao fotoreportera Sergeja Drechslera, izvijestili su iz Novog lista

Novinar Denis Frančišković i fotoreporter Sergej Drechsler došli su pred stadion u Kostreni kako bi pratili trening kostrenskog drugoligaša i planirani odlazak nogometaša na utakmicu u Dubrovnik.

No, kako tvrde u Novom listu, Zlatko Petričević je, u društvu svog brata, ugledavši novinara Frančiškovića kazao da ne želi vidjeti nijednog novinara ovog dnevnika, a potom je zahtijevao od fotoreportera Drechslera da ga ne fotografira. Nasrnuo je na Drechslera, pokušavajući mu oteti fotoaparat obješen oko vrata, ali je samo otrgnuo njegov lančić.


Drechsler se sklonio u jednu od prostorija na stadionu te pozvao policiju. Glasnogovornica PU primorsko-goranske Ankica Kolić je potvrdila da je policija iza podneva dobila dojavu o ovom slučaju, a policajci su ubrzo došli na mjesto događaja. U tijeku je utvrđivanje okolnosti u policijskoj postaji, u koju su dovedeni sudionici, kazala je.

Prema informaciji iz Novog lista, Drechsler je zatražio liječničku pomoć, a u policijsku postaju su privedena braća Petričević.

Zlatko Petričević, privatni poduzetnik, bivši nogometaš i trener, postao je predsjednik kostrenskog kluba odlukom članova skupštine kluba krajem srpnja ove godine. Pomorcu je zbog financijskih problema bio ugrožen opstanak u Drugoj ligi, pa je Petričević dolaskom u klub predočio jamstva investicijskog fonda o sanaciji svih dugova kluba u visini od 1,5 milijuna kuna te mjesečne doznake od po 250.000 eura.

No i nakon toga klub su napustili dotadašnji trener i nekoliko igrača, a među preostalim igračima vlada nezadovoljstvo zbog neisplaćenih plaća. Pomorac se nalazi na posljednjem mjestu Druge lige, a nakon sedam kola ima samo pobjedu i šest poraza.

HND najoštrije osuđuje napad

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje verbalni i fizički napad predsjednika NK Pomorac iz Kostrene Zlatka Petričevića i njegova brata Marka, potpredsjednika kluba, koji su brutalno nasrnuli na novinarsku ekipu Novog lista, novinara sportske redakcije Denisa Frančiškovića i fotoreportera Sergeja Drechslera, priopćili su iz HND-a.

'Uobičajen dnevni novinarski zadatak pretvorio se u ružan incident koji je mogao završiti puno težim posljedicama. Novinarska ekipa Novog lista trebala je popratiti trening NK Pomorac na igralištu u Kostreni, no braća Petričević nasrnula su na njih tako da su novinari  morali potražiti spas u klupskim prostorijama, odakle su zvali policiju. Drechsler je nakon incidenta potražio liječničku pomoć.

Ovakvo necivilizirano ponašanje sportskog djelatnika prema novinarima na prostorima Kvarnera još nije zabilježeno. Očekujemo da policija što prije utvrdi činjenice i prema počiniteljima ovog incidenta postupi prema zakonu', stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednik Ogranka HND-a Novog lista Denis Romac i predsjednik HND-a Zdenko Duka.