MILIČIĆ ODBIO NBA

Srpski košarkaš sve šokirao; odlučio je postati kickbokser!

23.09.2014 u 11:36

Bionic
Reading

Srpski košarkaš Darko Miličić svoju posljednju NBA utakmicu odigrao je na početku sezone 2012/13. kada je bio član Boston Celticsa. Kada je dobio otkaz od trenera Doca Riversa poručio je kako se više nikada neće vratiti u NBA

Međutim, tada 213 cm visoki košarkaš, koji je 2003. bio drugi izbor na NBA draftu (Detroit Pistons), nije mogao niti sanjati kako više nikada neće profesionalno igrati košarku. U Europi ovaj temperamentni košarkaš – koji iza sebe ima nekoliko incidenata - nije pronašao klub po svojoj mjeri, ali od treniranja nije odustajao. U slobodno vrijeme bavio se pecanjem, a uz to se potpuno posvetio i borilačkim vještinama. Nakon nekoliko mjeseci napornih treninga odlučio se napraviti korak dalje te je odlučio postati profesionalni kickbokser!


Naime, već u prosincu ove godine najavljen je njegov prvi meč, a nema sumnje kako će privući veliku pažnju. Ipak je riječ o nesuđenoj NBA zvijezdi, igraču koji je izabran na NBA draftu prije današnji All-Star igrača kao što su Carmelo Anthony, Dwyane Wade, Chris Bosh i drugi. Ispred njega je te 2003. bio samo LeBron James, trenutačno najbolji košarkaš svijeta… Osimu u Detroit Pistonsima Miličić je igrao još za Orlando Magic, Memphis Grizzliese, New York Knickse, Minnesota Timberwolvese te već spomenute Boston Celticse.

Umjesto NBA karijere 29-godišnji Miličić, košarkaš rođen u Novom Sadu, odlučio je postati promotor Svjetske kickbox federacije (WAKO), a uskoro će biti poznati i svi detalji oko njegovog prvog nastupa.