EKSPLOZIJE ENERGIJE

Navijački biseri tjedna: Česi i Torcida, Boca u Rosariju...

12.09.2014 u 21:39

Bionic
Reading

Prema uhodanom običaju internetska stranica Ultras World objavila je svoj tjedni izbor pet najboljih navijačkih ostvarenja na svijetu, a za dio odabranog dekora zaslužna je i splitska Torcida

Videa Ultras Worlda precizno i prilično u detalje 'skeniraju' cijeli internetski pismen svijet (dakle cijeli svijet) i njihove ljestvice prate se među navijačima s poštovanjem.

Ovoga tjedna najboljom su izabrali zaista luđački euforičnu scenu s dvoboja Central Rosaria i Boca Juniorsa, a na treće mjesto su postavili navijače s dvoboja Slavije i Hajduka. Bakljada (dogovorena s klubom) je impresionirala sastavljače ove liste, a šteta je što video prilog nije oplemenio i scenom zajedničkog navijanja Slavijih i Hajdukovih navijača na centru. Takvo što ne događa se prečesto.

BBB-i su istoga dana kada je Hajduk gostovao na navijačkom rođendanu u Pragu okupirali Šalatu. Iz lokalne perspektive bila je to eksplozija energije i pokazatelj zagrebačkog navijačkog potencijala, ali na globalnoj razini nisu ušli među najimpresivnijih pet.


Tamo je autor svrstao još: poljski ogled Elane Turon i Rucha iz Chorzowa (malo 'preko veze' jer autor evidentno obožava bakljade), grčki ogled Larisse i Olympiakos Volosa, te navijačko zajedništvo moskovskog Spartaka i beogradske Zvezde.

Ovotjedni izbor Ultras Worlda, Torcida i Pražani na trećem mjestu