VELIKO SRCE

Lovren donirao polovicu potrebnog novca za operaciju bebe

01.08.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Dejan lovren proživljava neke od najljepših trenutaka u svojoj karijeri. No bez obzira na to što je nedavno postao igrač Liverpoola, nije zaboravio na 'male ljude' te je pokazao da ima veliko srce

'Hvala do neba i nazad. Naš mali se bori i ta će mu borba biti još lakša jer je dobio šansu operirati se kod stručnjaka i riješiti problem do kraja. Hvala, jer će naš sin s jednom teškoćom manje hrabro kročiti kroz život', napisala je na Fejsu riječi zahvale Dina Kaligarić, mlada mama četveromjesečnog Adriana, kojeg očekuje posebna operacija u Beogradu.

Naime, hrvatski reprezentativac i odnedavno igrač Liverpoola Dejan Lovren, donirao je malom Puležanu 50 tisuća kuna, što je gotovo polovica iznosa potrebna za operaciju.

Žiroračun: PBZ 2340009-1110516653
Iban: HR92 2340 0091 1105 1665 3
SWIFT CODE: PBZGHR2X
(S naznakom ‘donacija za Adriana’ )

Novopečeni igrač Liverpoola nesebično se uključio u akciju prikupljanja novca za Adrianovu operaciju te izdašnom donacijom znatno pomogao da hrabri dječačić što prije riješi zdravstveni problem. Uz želje za brz oporavak, zatražio je i da ga obavještavaju o zdravstvenom stanju malenog.

Akciju je putem Facebooka i medija pokrenula grupa 'Pokreni se - ex Puljani humanitarci' te je dosad prikupljeno 84.400 kuna. Humanost se ponovno iskazala te je, prema prvim procjenama, skupljeno dovoljno za troškove operacije i liječenja. No kako se ipak ne mogu svi troškovi predvidjeti, oni koji se žele uključiti, mogu to još uvijek.

Kako poručuju roditelji, Dina Kaligarić i Jadran Malinarić, i organizatori akcije predvođeni Damirom Bošnjakom, preostala sredstva nakon kompletnog tretmana liječenja i rehabilitacije, donirat će se za liječenje koje je potrebno nekom drugom djetetu.

Adrian je rođen u 29. mjesecu trudnoće hitnim carskim rezom, a zbog manjka plodne vode, zastoja u rastu i oslabljene funkcije posteljice. Težio je samo 570 grama i odmah je morao biti priključen na respirator, a zatim je dobio krvarenje u mozgu i hidrocefalus. Pri rođenju mu je dijagnosticirana skrotalna hipospadija (teška anomalija mokraćnog kanala), što je moguće operirati u Beogradu.