IRCI ĆE IH PAMTITI...

Poslušajte luđačku euforiju s poljudskog sjevera

25.07.2014 u 09:01

Bionic
Reading

I Torcida je, kao i njezin Hajduk, sinoć protiv Dundalka odigrala svoju utakmicu. Poput igrača, također s prevelikim oscilacijama, ali s dionicom koja ulazi u povijest

Poljudski brojač kaže da je na stadionu sinoć bilo oko 14 tisuća ljudi, prosto oko da im je promakla još koja tisuća, a dojam nakon utakmice da to ionako nikada nije ključno.

U ovakvim dvobojima Poljud se obično napuni navijačima s manjom frekvencijom odlazaka na utakmice pa atmosfera 'pati', ali večeras pred kraj prvog poluvremena pod Marjanom je bilo drugačije.


Krenula je pjesma 'S istoka, zapada, sjevera...' i Torcidina upornost i grlatost 'natjerala' je i ostatak stadiona na noge. Krenulo je poluvrijeme, a oni su pjevali iz petnih žila. Pauza je skoro završila - pjevali su još jače. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Ipak, u nastavku Torcida se, a pogotovo  ostatak stadiona, potpuno ispuhala i uz vrlo prosječno navijanje pratila kalvariju svog kluba s - ipak- sretnim zaršetkom. Nakon dvoboja sjeverna tribina nije zviždala svojim navijačima, a pridružila se i gromkom pljesku Dundalkovim igračima. Pokazali su kako se voli klub i sa 20 minuta za navijačke udžbenike dali si novi poticaj za novu tešku sezonu.