NOVA SURADNJA

Hrvatska reprezentacija ima svoju bolnicu

23.04.2014 u 17:22

  • +3

Suradnja između HNS-a i Specijalne bolnice za ortopediju

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Topolovec

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i ravnateljica Specijalne bolnice Sveta Katarina prof.dr.sc. Nevenka Kovač potpisali su u srijedu u Zaboku ugovor kojim Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu Sveta Katarina postaje službena bolnica Hrvatskog nogometnog saveza.

'Bila nam je želja pod jednim krovom obuhvatiti medicinsku skrb o hrvatskim reprezentativcima i zato mi je drago što smo pronašli partnera koji, poput nas, teži biti najbolji u onome čime se bavi. Kao što naši nogometaši postižu svjetske rezultate, bolnica Sveta Katarina u kratkom je roku postala centar izvrsnosti za sportsku medicinu. Kao bivši igrač, znam koliko su zdravlje i vrhunska medicinska skrb važni svakom nogometašu i ne sumnjam da ovim ugovorom jamčimo našim igračima najbolju moguću uslugu u tom kontekstu', izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina, prof.dr.sc. Dragan Primorac, zahvalio se HNS-u na povjerenju i predstavio vrhunski liječnički team kojim raspolaže Sveta Katarina:

'Naša bolnica je jedna od svega nekoliko europskih institucija nositeljica prestižne nagrade 'The Leading Hospitals of the World' i europski centar izvrsnosti koji na jednom mjestu pruža vrhunsku dijagnostiku, najbolje terapijske postupke te individualno pripremljenu rehabilitaciju. Zadovoljstvo mi je i ponos što će naša bolnica pružati usluge i skrbiti o jednoj od najboljih svjetskih nogometnih reprezentacija, a ovom prilikom našem teamu želim puno sreće i uspjeha na nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu.'

Mnogi poznati sportaši i osvajači svjetskih odličja i natjecanja imali su priliku uvjeriti se u izvrsnost i kvalitetu medicinske usluge u Bolnici Sveta Katarina, poput Ivice Olića, Nike Kranjčara, Blanke Vlašić, Janice i Ivice Kostelića, Mirka Filipovića, Ivana Balića, Davora Vugrineca, Sammira, Igora Bišćana ili Primoža Kozmusa.

Tijekom svečanosti najavljena je i humanitarna akcija 'Srcem za djecu' čiji je HNS pokrovitelj te je Davor Šuker uručio donatorski ček u iznosu 25.000,00 kn za potrebe ove akcije koja će se održati u Splitu, 25. travnja 2014. godine u organizaciji Hrvatske humanitarne udruge CRO UNUM, RNK Split, HNK Hajduk, Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog zbora sportskih novinara – sekcija Split.

Nakon konferencije za medije i potpisa ugovora, dr. Primorac i dr. Kovač poveli su predsjednika HNS-a Davora Šukera i predstavnike medija u razgledavanje svih odjela te su ih upoznali s liječnicima i mogućnostima bolnice Sveta Katarina.

Veliki potencijal Specijalne bolnice Sveta Katarina, prepoznala je i Europska Komisija, koja joj je u sklopu Sedmoga okvirnog programa (FP7), dodijelila s partnerima iz Hrvatske 17 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt razvoja novih dijagnostičkih i terapeutskih postupaka kod bolesnika s križoboljom, a u kojem sudjeluju i znanstvenici iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Belgije i SAD-a.

U samo dvije godine postojanja Specijalna bolnica Sveta Katarina postala je središnje mjesto za liječenje vrhunskih hrvatskih sportaša iz gotovo svih sportova te je već sada službena zdravstvena ustanova NK Hajduka, GNK Dinama, RNK Splita, NK Slavena Belupo, NK Istra 1961, NK Lokomotiva, RK Podravka, KHL Medveščak, a liječnici ove zdravstvene ustanove su voditelji ili članovi medicinskih timova Hrvatskog olimpijskog odbora, i niza sportskih saveza.