RED BULL AIR RACE

Pogledajte spektakularne fotografije aviona iznad Rovinja!

12.04.2014 u 06:59

  • +5

Red Bull Air Race Rovinj 2014

Izvor: Promo fotografije / Autor: Red Bull

Bionic
Reading

Austrijanac Hannes Arch, Britanac Nigel Lamb i Mađar Peter Besenyei u četvrtak su izbliza pogledali najnoviju stazu Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva u Rovinju i prelijepe vizure stare gradske jezgre pred kojima će se ovoga vikenda natjecati najbolji svjetski piloti. U našoj galeriji svakako pogledajte spektakularne fotografije prelete aviona iznad Rovinja!

Trojica pilota Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva u tradicionalnoj su izvidnici koja prethodi svakoj utrci prvenstva uživala u pogledu na stazu postavljenu u uvali Valdibora jednog od najživopisnijih gradića na Mediteranu koji će 12. i 13. travnja svjedočiti prvoklasnom zračnom spektaklu. Izvidnicu je vodio Austrijanac Hannes Arch, a u letu su ga pratili Britanac Nigel Lamb i Mađar Peter Besenyei


Let iznad popularnog turističkog odredišta koje krasi epitet modrog bisera Jadrana, uključivao je i razgledavanje poznatog svjetionika Sv. Ivan na pučini koji je 1853. godine izgrađen na jednom od malenih otoka ispred Rovinja. Pred prvu europsku utrku ove sezone nakon pobjede u Abu Dhabiju u vodstvu je aktualni prvak Paul Bonhomme, a Austrijanac Arch je na drugome mjestu s malim zaostatkom. Utrka u Rovinju druga je od ukupno osam utrka koje će se ove sezone održati na tri kontinenta te ujedno prva od tri europske postaje Red Bull Air Race svjetskog prvenstva 2014.

U Rovinju i okolici svi su hoteli otvoreni kao da je špica sezone, a zbog najboljih pilota svijeta već sada se osjeti kako je cijela Istra na nogama. Svi žele vidjeti povijesni događaj za ovu regiju i naravno cijelu Hrvatsku.

Rovinjanka Paola provela nas je kroz Rovinj i njegove uličice i pobliže nam objasnila kako da se lakše snađemo u adrenalinskoj ludnici 12. i 13. travnja. Ulaznice za spektakl na rovinjskom nebu potražite na eventim.hr te na licu mjesta, a prije toga pogledajte video u prilogu.

Spektakularna fotografija Red Bullova aviona iznad Rovinja