LET IZNAD ROVINJA

Istra na nogama, ovakav spektakl još nije viđen!

11.04.2014 u 12:59

Bionic
Reading

Red Bull Air Race, Svjetsko prvenstvo 2014., prvi put u povijesti stigao je u Hrvatsku, a ovom nezaboravnom spektaklu svjedočit će i tisuće gledatelja. Zbog pilota-akrobata cijela Istra je na nogama jer se ovakav sportski spektakl ne propušta

Tone metala, konstrukcije koje se dižu u visine, tisuće sjedala, stotine vrijednih ruku, užurbani ritam šarmantnog Rovinja i neki novi pontoni u moru odaju da se u gradu nešto neobično događa. No, cijeli svijet ionako već zna što će to Rovinj ponuditi ovaj vikend. Svjetsko prvenstvo Red Bull Air Race 2014. svoju drugu ovogodišnju utrku dovodi u Hrvatsku prvi put u svojoj povijesti, privlačeći tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta.


Podsjetimo, nakon prve utrke sezone i žestoke borbe za bodove u finalu u Abu Dhabiju, na čelu tablice trenutačno je Britanac Paul Bonhomme, no Austrijanac Hannes Arch i Kanađanin Pete McLeod slijede ga u stopu.

U Rovinju i okolici svi su hoteli otvoreni kao da je špica sezone, a zbog najboljih pilota svijeta već sada se osjeti kako je cijela Istra na nogama. Svi žele vidjeti povijesni događaj za ovu regiju i naravno cijelu Hrvatsku.

Rovinjanka Paola provela nas je kroz Rovinj i njegove uličice i pobliže nam objasnila kako da se lakše snađemo u adrenalinskoj ludnici 12. i 13. travnja. Ulaznice za spektakl na rovinjskom nebu potražite na eventim.hr te na licu mjesta, a prije toga pogledajte video u prilogu.