VUKOVARSKI LEPTIRIĆI

Prvo plinarsko društvo i zagrebački Medvjedi u humanitarnoj akciji

03.03.2014 u 11:08

Bionic
Reading

Prvo plinarsko društvo (PPD) iz Vukovara, ujedno i sportski partner KHL Medveščak Zagreb, u suradnji sa zagrebačkim Medvjedima pokreće veliku akciju za pomoć vukovarskoj Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići” prikupljanjem financijskih sredstava za kupnju lasera niske frekvencije pomoću kojega se brže i efikasnije prenose impulsi kroz mozak te se na taj način poboljšava komunikacija između mozga i tijela.

Udruga 'Vukovarski leptirići' osnovana je 2011. godine i okuplja 45 – ero djece s višestrukim oštećenjem. Djeci s problemima senzomotorike, psihomotorne retardacije, mentalne retardacije, problema s vidom, sluhom, govorom, komunikacijom i hiperaktivnosti Udruga „Vukovarski leptirići“ nastoji omogućiti neophodnu kvalitetnu komunikaciju prema standardima primjerenim današnjem nivou znanstvenih i praktičnih saznanja koja je temelj socijalne integracije.

Akcija će trajati od 3. do 10. ožujka te će u tom razdoblju svi navijači kluba Medveščak, ali i svi ljudi velikog srca, moći na službenim web stranicama Medveščaka www.medvescak.com ina medveščakovim društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu i Pinterestu, „lajkati“ crteže djece iz udruge „Vukovarski leptirići“ i na taj način sudjelovati u , humanitarnoj akciji. Svakim „lajkom“ na određenu crtež Prvo plinarsko društvo donirat će Udruzi 5 kuna. Cilj akcije je prikupiti i što više „lajkova“ odnosno kuna koje će PPD donirati Vukovarskim leptirićima. Želja PPD-a i Medveščaka je prikupiti 10 000 „lajkova“.

Crtež - VUKOVARSKI LEPTIRIĆI

„Svima nam je u interesu, ali i zadaća da djeci omogućimo što sretnije djetinjstvo i pružimo alate i sredstva za put, vrlo često težak, koji se zove život. Prvo plinarsko društvo na području Vukovara djeluje više od desetljeća i podržava projekte od velike važnosti za Grad Vukovar, a djeca i njihova bezbrižnost su svakako naš najveći prioritet. Ovom akcijom PPD ulaže i u budućnost našeg društva. Istovremeno, utječemo na svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću, kako i sama djeca, tako i njihovi roditelji. Nadam se velikoj podršci navijača Medveščaka kako bi Vukovarskim leptirićima dali mogućnost da se bore“, rekao je Pavao Vujnovac, direktor Prvog plinarskog društva.

'U interesu nam je prikupiti što više lajkova u ovoj našoj akciji, računamo na njih 10.000! Stoga, pozivam sve naše navijače i obožavatelje i prijatelje da nam se pridruže i pomognu da klincima u Vukovaru osiguramo što ljepše i bezbrižnije djetinjstvo!', pozvao je navijače igrač Medveščaka Charles Linglet

Prvo plinarsko društvo doniralo je u studenom prošle godine 70.000 kuna Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju 'Vukovarski leptirići' za nabavu Neurofeedback uređaja koju su podržali i zagrebački Medvjedi posjetivši Vukovar. Neurofeedback uređaj koristi se kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, a na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat koji stoji na raspolaganju cijelom području istočne Slavonije, a liste čekanja protežu se i na više od pola godine.

'Naš sportski partner Prvo plinarsko društvo , kao društveno odgovorna tvrtka, ima želju kroz ovu humanitarnu akciju donirati sredstva onima kojima je to najpotrebnije. Lijepo je uz sebe imati takve partnere, ali i znati da će se ovakvim i sličnim donacijama pomoći najmlađima u njihovom ljepšem i bezbrižnijem odrastanju. Drago nam je da kao klub možemo podržati ovu priču i vjerujem da će i svi navijači našeg kluba, ali i svi građani podržati akciju i svojim lajkovima pomoći da ostvarimo cilj i prikupimo očekivanih 10.000 lajkova pomoći Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju 'Vukovarski leptirići', rekao je direktor marketinga i sponzorstava KHL Medveščak Zagreb, Mislav Madirazza

INFO
Prvo plinarsko društvo (PPD) tvrtka je osnovana prije nešto više od deset godina u svrhu plinofikacije Vukovarsko - srijemske županije. Danas, uz 600 kilometara plinske mreže na koju je spojeno 11 000 potrošača, PPD je drugi najveći opskrbljivač plinom u Hrvatskoj te najveći uvoznik plina u Hrvatsku.