ONI DANAS...

Znate li što povezuje Ćorluku, Ronalda i Neymara?

05.02.2014 u 14:16

Bionic
Reading

Iako se zna da se večeras igraju prve polufinalne utakmice Kupa kralja, u kojem će igrati i Ronaldov Real te Neymarova Barcelona, njih dvojica danas imaju i poseban razlog za slavlje

Mada je riječ o pukoj slučajnosti, a nikakvom 'kobnom danu', na današnji dan rođena su dvojica, po mišljenju mnogih, ponajboljih nogometaša današnjice. Naravno, riječ je o Portugalcu Cristianu Ronaldu i Brazilcu Neymaru, kojima društvo na tom popisu rade i Ribery, Messi, Ibrahimović...

No danas je njihov dan. Baš kao i hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluke, kojeg su se sjetili i u Hrvatskom nogometnom savezu te mu putem svoje internetske stranice čestitali 28. rođendan.

Ronaldo će danas pak na torti gasiti svjećicu više dok je u ovom tercetu najmlađi Neymar. Brazilac danas slavi 22. rođendan.

Inače, Ronaldo je baš danas doznao odluku disciplinske komisije, a ona je - rigorozna. Portugalac je kažnjen s tri utakmice suspenzije zbog izravnog crvenog kartona zasluženog u ligaškom ogledu protiv Athletic Bilbaa. On se u spomenutom ogledu prošle nedjelje fizički zakvačio sa suparničkim igračem Carlosom Gurpeguijem Anderom Iturraspeom.

Disciplinska komisija odrezala mu je utakmicu suspenzije zbog kontakta s Iturraspeom, kao i još dvije zbog uvredljive geste nakon što mu je pokazan crveni karton. Kazna od tri utakmice suspenzije vrijedi samo za utakmice Primere, pa će tako Portugalac propustiti domaće oglede protiv Villarreala i Elchea, kao i gostovanje kod Getafea. U polufinalnim utakmicama Kupa kralja protiv Atletico Madrida, od kojih je prva na rasporedu već večeras na Santiago Bernabeuu, Ronaldo će imati pravo nastupa.