NOVI UKRAS ZAGREBA

BBB-i muralom za Vukovar otvorili dugi vikend

17.11.2012 u 11:04

Bionic
Reading

Dva dana uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara organizirani Dinamovi navijači u suradnji sa zagrebačkim moto-klubovima otvorili su predivan mural kao vječni podsjetnik na Vukovar u svome Zagrebu

Bad Blue Boysi su otkrivanje svoga murala točno na dan oslobađajuće presude hrvatskim generalima najavili još početkom tjedna, a dobra vijest iz Haaga dala je dodatnu težinu ovoj lijepoj akciji.

Samofinancirani projekt zgotovljen je nakon trodnevnog crtanja velikog grafita na početku Vukovarske ulice (kod trešnjevačkog placa) i u petak je sve bilo spremno za otvorenje. Svoje djelo navijači i bajkeri pokrili su ceradom na kojoj je pisalo 'Heroji, a ne zločinci' i uputili su se na maksimirski stadion gdje su kod spomenika odali počast BBB-ima palim u Domovinskom ratu.

Nakon toga motoriziranom kolonom su se uputili prema Trešnjevci, gdje je 500-tinjak navijača (svih generacija) i članova moto-klubova ponosno gledalo svoje djelo nakon spuštanja cerade.

Rasporedili su se u špalir s obje strane ceste i osvijetlili Vukovarsku plamenom baklji, uz skandiranje Vukovaru i pjesmu 'Moja domovina' koja se vrlo brzo prigodno prelila u inačicu Ante Gotovina...

Nakon pola sata uslijedio je 'razlaz', a nakon dugog dana u kojima su slavili Zagreb i čitava Hrvatska, Dinamove navijače čeka sadržajan vikend. U subotu u 15 sati Dinamo igra protiv Zadra, dok u nedjelju slijedi masovni odlazak (kao, uostalom, svih hrvatskih navijačkih skupina) u Vukovar kako bi se u koloni sjećanja prisjetili žrtve hrvatskog grada na Dunavu.