TAMNA STRANA SPORTA

Krvava priredba - ubijen promotor, specijalci u bolnici

13.11.2012 u 08:23

Bionic
Reading

Pucnjava koja se dogodila u nedjelju navečer na jednoj lokalnoj kickboxing priredbi u Nizozemskoj odnijela je jedan život, a još je jedna osoba u kritičnom stanju u bolnici

Nizozemski mediji otkrili da se je ubijen 35-godišnji promotor Youssef Sabbahi, koji je bio poznat i po tome što surađuje s It's Showtime organizacijom koja je prije nekoliko dana u Brazilu održala svoju posljednju priredbu.

Liječnici se bore za život još jedne osobe, a hoće li ga uspjeti spasiti još uvijek se ne usude prognozirati.

Pucnjava je na noge dignula jake policijske snage, prema nepotvrđenim informacijama do nereda je došlo i u bolnici gdje su zbrinute ranjene osobe, pa je mir morala osiguravati čak i specijalna policija.

Tek treba vidjeti u nadolazećim tjednima kako će se ovo odraziti na nizozemsku kickboxing scenu, kojoj su ionako već suzili prostor za djelovanje.

Naime, svi organizatori priredbi moraju proći strogu policijsku provjeru kako bi se utvrdilo imaju li kakvih veza s kriminalnim miljeom, koji je u velikom broju slučajeva tamo u čvrstoj vezi s borcima i promotorima.

Prošle godine iz tog je razloga čak u Nizozemskoj otkazana i jedna priredba It's Showtimea. Mnogi se boje da bi ova pucnjava mogla ujedno presuditi i cijeloj tamošnjoj K-1 sceni.

Točan razlog svađe koja je prethodila pucnjavi još uvijek nije poznat.