PREMINULA LEGENDA

Boksački prvaci u suzama: Nedostajat ćeš nam!

26.10.2012 u 16:43

Bionic
Reading

Nakon što je nedavno ubijen bivši svjetski prvak Corrie Sanders svijet boksa pogodila je još jedna tužna vijest. U četvrtak je u 68. godini u Chicagu preminuo jedan od najvećih boksačkih trenera u povijesti Emmanuel Steward

Amerikanac je trenirao IBF/IBO/WBA/WBO svjetskog prvaka Vladimira Klička, a posljednjih je nekoliko tjedana proveo u bolnici nakon što je obolio od diverticulitisa. Imao je operaciju u rujnu i otada se nalazio u bolnici.

Osim Vladimira, Steward je isklesao mnoge prvake poput Lennoxa Lewisa, Jamesa Toneya, Michaela Moorera, Thomasa Hearnsa, Naseema Hameda, Julija Cesara Chaveza, Evandera Holyfielda i Miguela Cotta.

Njegovi teškaši u mečevima za naslov ostvarili su nevjerojatan skor od 34 pobjede, 2 poraza i jednog neodlučenog ishoda.

U ožujku 1980. Hilmer Kenty postao je prvi Stewardov prvak u teškoj kategoriji, a u ranoj fazi trenerske karijere najveći uspjeh postigao je s velterašem Thomasom Hearnsom kojeg je od boksača mekanog udarca pretvorio u razornog udarača.

'Smrću Emanuela Stewarda boks je pretrpio ogroman gubitak. Vitalij i ja, zajedno s cijelim Timom Kličko želimo izraziti najdublju i najiskreniju sućut Emanuelovoj obitelji i prijateljima.

Ne događa se često da netko u bilo kojem poslu ima priliku raditi s legendom, ja sam tu privilegiju uživao gotovo cijelo desetljeće.

Nedostajat će mi vrijeme provedeno zajedno. Dugi razgovori o boksu, svijetu i životu. Više od svega nedostajat će mi naše prijateljstvo.

Moj tim i ja nastavit ćemo prema ciljevima koje smo postavili dok je Emanuel bio s nama, zato što je to upravo ono što bi Emanuel želio. Znam da će biti duhom uz nas na tom putu i ostvarit ćemo te ciljeve njemu u čast.

Emanuele počivao u miru. Veoma ćeš nam nedostajati. Dok se ponovno ne sretnemo prijatelju,' piše u priopćenju na web stranici Vladimira Klička.

Pogledajte kakva je to bila suradnja - Kličko i Steward