PROŽIVIO TRAGEDIJU

Budan progovorio o najtežem životnom trenutku

19.10.2012 u 14:13

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 32-godišnji Igor Budan, nedavno je proživio ogromnu osobnu tragediju nakon što je posredstvom meningitisa preminula njegova 2-godišnja kćer Amber

Budan, inače član talijanskog ligaša Palerma, logično je bio potpuno shrvan nakon tog događaja, te je, kako je i sam izjavljivao, bio milimetrima blizu okončanja nogometne karijere. Ipak, i dalje je Budan u nogometu, pa tako i u svom Palermu, za kojeg je ove sezone odigrao jednu utakmicu.

'U karijeri sam imao nekoliko teških ozljeda, ali nekako sam uvijek sa smješkom prihvaćao te događaje. Uvijek sam sebi govorio da ima i gorih stvari od toga. Nakon što se dogodila ova tragedija s kćerkom zaključivao sam da gore od toga ne može. I zato sam bio blizu odlaska iz nogometa', rekao je talijanskim novinarima Budan i nastavio:

'No, znam da bih itekako povrijedio moju malu curicu da sam otišao iz nogometa. Želio sam krenuti naprijed, ali sam ne bih mogao. Moja supruga i naš dragi predsjednik Palerma Zamparini su mi dali snagu. Nemam onaj smješak, ali imam snagu koji su mi oni dali i zato idem dalje'.

Budan je rekao i sljedeće:

'Kada se sve to dogodilo nisam znao kako reagirati. Nisam znao baš ništa, što da napravim, kamo da krenem. Treniranje, utakmice, klub... Sve mi se to činilo nebitno, bespotrebno i blesavo. Ali, moja supruga je učinila čuda. I predsjednik. Otvorili su mi oči, rekli su mi da moram dalje. Druga opcija bi bila pogubna'.