UDARA JAČE OD CRO COPA

Pogledajte kako brutalne mogu biti i nogometašice

18.10.2012 u 09:59

Bionic
Reading

Prljavi udarci, nesportske geste, masovne tučnjave - sve su to situacije zbog kakvih smo se zgražali kada bismo ih vidjeli na nogometnim terenima. Međutim, što reći kada sportašica, to jest nogometašica, koljenom udari u glavu svoju suparnicu

Svi koji su ikad igrali ili barem gledali nogomet znaju da je to sport u kojem dolazi do fizičkog kontakta, da se ponekad suparnika i udari, pa čak i prekršajem zaustavi. No ono što se dogodilo u nedavnoj utakmici ženskih ekipa  Woods Crossa i Salt Lake Cityja prelazi sve granice i fair-playa i zdravog razuma.

Prilikom borbe za loptu igračica Salt Lakea Petiola Manu koljenom je u glavu udarila, i to dok je ležala na travnjaku, igračicu Woods Crossa Makenzie Clark. Ono što je jednako šokantno jest da je sudac dvoboja cijeli slučaj previdio te je jednostavno pokazao rukom da igra - dalje.

Snimku tog brutalnog udarca netko je stavio na YouTube pa je uvid u idiotski potez Petiole imala i majka stradale nogometašice, Susie Clark, koja se nakon što je vidjela cijeli slučaj prvo onesvijestila, a poslije je i prokomentirala.

'Udariti nekoga koljenom u nezaštićenu glavu je neprihvatljivo. Također je neprihvatljivo da netko tko tako udari može nastaviti s nogometnom karijerom. Strah me je da će takav sportaš opet napraviti nešto slično, a to se ne smije više dogoditi', ogorčena je majka.

Manu je u međuvremenu stavljena na stup srama, a ubrzo je shvatila da je dužna uputiti javnu ispriku.

'Ispričavam se svima zbog ovog poteza. Dopustila sam da emocije prevladaju i sada se kajem. Zaista mi je žao. Nogomet je igra s puno fizičkog kontakta, a sve je bilo u žaru borbe i nema govora da sam namjerno htjela ozlijediti suparnicu niti da ima nečeg osobnog između nas dvije', rekla je Petiola Manu.

Voditelji natjecanja još nisu odlučili kako će kazniti igračicu dok javnost tvrdi da ona ne bi ni reagirala da se na You Tubeu nije pojavio cijeli snimak zbog kojeg su se svi digli na 'zadnje noge'.