ZAOBILAZI HR NOVINARE

Pravi li se Ćorluka Englez zbog Franke Batelić?

15.10.2012 u 14:37

Bionic
Reading

Jedan od junaka pobjede nad Makedonijom, Vedran Ćorluka, očito je zamjerio hrvatskim novinarima 'kopanje' po njegovoj privatnosti pa je odbio dati izjave nakon treninga u Osijeku

U utorak u 20 sati nogometna reprezentacija Hrvatske igra kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Brazilu 2014. godine.

No osim zvižduka Brazilcu Sammiru, uvredama na račun Štimca, Mamića, Šukera i ostalih te već uobičajenog okretanja glave nekih naših nogometaša od domaćih novinara, korak dalje otišao je 26-godišnji Ćorluka

On se nakon treninga u Osijeku narugao u lice hrvatskim novinarima koji su ga, kao što je uobičajeno, tražili izjavu.

Strijelac gola za 1:1 u Skoplju i zvijezda ruskog Lokomotiva u svom je stilu okupljenim novinarima ispalio:

'Da ste strani novinari, možda i bih dao izjavu.'

No kulminacija njegovog nezadovoljstva prema hrvatskim novinarima je bila kada je odbio dati izjavu HRT-u, državnoj televiziji koja redovito radi prijenose svih kvalifikacijskih utakmica reprezentacije.

'Može, ali samo na engleskom', rekao je ekipi HRT-a Ćorluka, koji se i sam znao u kamere pohvaliti 'kako voli ponekad zatvarati kafane i zaružiti s društvom'.

Je li taj njegov mangupski stav prouzročen stalnim 'kopanjem' žutih medija po njegovom privatnom životu i ljubavnoj vezi s lijepom pjevačicom Frankom Batelić

Jesu li ga možda naljutili napisi nekih sportskih novinara o njegovim izletima iz Moskve na vikende na Zrće?

Što god bilo, za ovakav odnos prema novinarima koji 'samo rade svoj posao uoči ovako važne utakmice' nema opravdanja i u ovakvim situacijama trebao bi reagirati i izbornik Igor Štimac.

Uostalom, ako je Štimac praktički natjerao kapetana Darija Srnu da sa suigračima pozdravi navijače u Skoplju, iako je 50-ak huligana konstantno vrijeđalo Sammira i čelne ljude HNS-a, onda je ovaj slučaj za nekoga kao što je markantni i očito strogi Štimac – mačji kašalj.