Sportski magazin OSUĐEN

Trener - monstrum do kraja života u zatvoru

  • Autor: VLM / D. S.
  • 9.10.2012 19:51:41
  • 9.10.2012 20:45:00

Bivši pomoćni trener kluba američkog nogometa državnog sveučilišta u Pennsylvaniji Jerry Sandusky u utorak je osuđen na 30 do 60 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dječaka

Presuda dolazi tri i pol mjeseca nakon što ga je porota proglasila krivim i znači da će 68-godišnji Sandusky najvjerojatnije umrijeti u zatvoru.

Sandusky je bio proglašen krivim po 45 od 48 točaka optužnice. Porota je utvrdila da je trener zlostavljao 10 dječaka, redom iz nesređenih obitelji. Do žrtava je dolazio putem svog trenerskog zanimanja, ali i svoje dobrotvorne organizacije Druga milja za pomoć djeci iz siromašnih i nesređenih obitelji. No, sam Sandusky još uvijek tvrdi da je nevin.

'Mogu mi oduzeti život, mogu me prikazati kao čudovište, mogu me tretirati kao čudovište, no ne mogu mi oduzeti srce. U svom srcu znam da nisam počinio ove odvratne čine. Moja je supruga bila moj jedini seksualni partner, i to nakon što smo se vjenčali,' tvrdio je Sandusky.

Slučajevi zlostavljanja potresli su i umanjili ugled sveučilišta. Nekoliko dana nakon što je optužnica objavljena, a bilo je to u studenom 2011. godine, glavni trener nogometne ekipe i ugledni zaposlenik sveučilišta Joe Paterno dobio je otkaz jer je otkriveno da je bio obaviješten o najmanje jednom slučaju zlostavljanja.

Paterno je nakon nekoliko mjeseci umro od raka u 86. godini. Otkaz je dobio i predsjednik sveučilišta Graham B. Spanier.

200785,218869,218779,216104
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku