VELIKO 'DA' USRED DERBIJA

Većina odgodila svadbe zbog utakmica

25.09.2012 u 14:15

Bionic
Reading

Jedan od najboljih igrača Hajduka ove sezone Franko Andrijašević propustiti će najveći derbi hrvatskog nogometa, subotnji ogled protiv Dinama, zbog svog vjenčanja

Vjenčanje je dogovorio prije godinu dana dok je bio igrač Hajduka na posudbi u Dugopolju i tada nije niti pomišljao kako će imati tako važnu ulogu u redovima splitskog kluba. Na Poljudu su najavili kaznu za 21-godišnjeg igrača, premda Andrijašević tvrdi kako je nekoliko puta razgovorao s čelnicima kluba i kako se za njegovo vjenčanje u klubu odavno znalo.

Andrijašević nije prvi igrač koji je zbog vjenčanja propustio utakmicu, međutim jedan je od rijetkih koji će izgovoriti 'da' u vrijeme najvećeg derbija njegova kluba.

Veznjak Real Madrida Michael Essien trebao se vjenčati u ponedjeljak, no morao je odgoditi vjenčanje jer je taj dan 'Kraljevski klub' imao utakmicu protiv Rayo Vallecana. Susret se trebao igrati u nedjelju, no zbog diverzije na stadionu de Vallecas gdje je netko namjerno oštetio kablove za električnu rasvjetu, utakmica je prebačena na ponedjeljak. Na vjenčanju su se trebali okupiti Jose Mourinho, Emmanuel Adebayor, Didier Drogba, Ashley Cole, Frank Lampard, John Terry, Cristiano Ronaldo... no Essien nije imao izbora i morao je odgoditi vjenčanje premda su u engleski Weybridge doputovali mnogi njegovi prijatelji.

Bivši engleski izbornik Fabio Capello zbog prijateljske utakmice protiv Španjolske na Wembleyu propustio je vjenčanje svoga sina. Iako je prvobitno utakmica bila zakazana za petak, na zahtjev Barcelone termin je pomaknut za subotu. Isti dan kada je u bračne vode ušao Pierfilippo Capello. 'On je nogometni trener i to je njegov posao. Navikao sam već kao dijete da je često odsutan,' kazao je tada Pierfilippo Capello.

Termin vjenčanja pomaknuli su i pop-pjevačica Shakira i nogometaš Barcelone Gerard Pique. Vjenčanje Shakire (34) i Piquea (24) trebalo se dogoditi nakon Europskog nogometnog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj, no pomaknuto je za godinu dana. Slavni par započeo je vezu u veljači prošle godine, vjenčanje iz snova trebalo bi se 'odigrati' u Barceloni.

Jedan od rijetkih koji je propustio utakmicu zbog vjenčanja bio je vratar Norwich Cityja i engleske vrste John Ruddy. Jedno od najvećih iznenađenja novog engleskog izbornika Roya Hodgsona, Ruddy trebao je braniti u prijateljskom susret Engleska - Belgija 2. svibnja, međutim dobio je posebno dopuštenje Engleskog nogometnog saveza da smije izostati s utakmice kako bi se mogao vjenčati sa svojom dugogodišnjom djevojkom Laurom.

Jedan od najboljih veznjaka današnjice, igrač Barcelone i španjolske reprezentacije, 28-godišnji Andres Iniesta pažljivo je tempirao termin vjenčanja izrekavši sudbonosno 'da' svojoj dugogodišnjoj partnerici Anni Ortiz (41) nakon EP-a u Poljskoj i Ukrajini, te prije početka nove španjolske sezone. Najljepšem danu na svijetu, kako je Iniesta opisao svoje vjenčanje na Twitteru, prisustvovali su Lionel Messi, aktualni predsjednik Barcelone Sandro Rosell, bivši predsjednici Joan Laporta i Joan Gaspart, kao i njegovi suigrači iz kluba Gerard Pique, Carles Puyol, Xavi, David Villa, bivši trener Katalonaca Pep Guardiola i mnogi drugi.