tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+14
Pula
+15
Rijeka
-
Zadar
+11
Split
+16
Dubrovnik
+14

MATERIJAL ZA FILM

Ovakvog Luku Modrića još niste vidjeli!

Hrvatska nogometna zvijezda Luka Modrić, koji odnedavno nosi dres velikog Real Madrida, od malenog mršavog dječaka koji je prve korake napravio u NK Zadar postao je jedan od najboljih i najpopularnijih igrača Europe

Datum objave:
13.9.2012 12:48

Zadnja izmjena:
13.9.2012 15:20

Tportal.hr vam ekskluzivno donosi fotografije Luke Modrića iz dječačkih dana koje je na raspolaganje ekipi španjolskog Canala+ za potrebe snimanja dokumentarnog filma o hrvatskom nogometnom reprezentativcu ustupio Lukin tadašnji trener Tomislav Bašić.

Jedna od fotografija svjedoči o teškim ratnim vremenima u kojima su Modrić i njegovi vršnjaci iz NK Zadar pravili svoje prve nogometne korake. Grupa dječaka, među kojima je i Luka, stoji ispred vojarne, a s druge strane je vojnik Hrvatske vojske koji čeka odobrenje da ih pusti na sportske terene objekta.

Druga fotografija pokazuje dječarca Luku kako u krupnom planu žonglira s loptom za vrijeme treninga u vojarni.

Bašić u svojoj arhivi ima i crno-bijele fotografije s treninga na igralištu Stanovi. Među grupom igrača koji jedan drugom loptu nabacuju glavom nalazi se i omaleni Luka. Zbog sitne su ga građe pojedinci proglasili nedovoljno dobrim za ozbiljno bavljenje nogometom.

Već je odavno poznata priča o Hajduku u kojem nije prošao na probi upravo zbog sitne građe i dolazak u Dinamo bio je sljedeći potez Bašića i obitelji Modrić.

Kao što smo već puno puta pisali na tportalu, onaj koji mu je vjerovao bio je upravo Tomislav Bašić, trener koji je svojom upornošću, odlukama i znanjem odredio daljnji tijek Modrićeve karijere.

212771,212688,212821,214196

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Odigrane utakmice

Poredak

Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.

Nadolazeće utakmice

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr