MATERIJAL ZA FILM

Ovakvog Luku Modrića još niste vidjeli!

13.09.2012 u 12:48

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna zvijezda Luka Modrić, koji odnedavno nosi dres velikog Real Madrida, od malenog mršavog dječaka koji je prve korake napravio u NK Zadar postao je jedan od najboljih i najpopularnijih igrača Europe

Tportal.hr vam ekskluzivno donosi fotografije Luke Modrića iz dječačkih dana koje je na raspolaganje ekipi španjolskog Canala+ za potrebe snimanja dokumentarnog filma o hrvatskom nogometnom reprezentativcu ustupio Lukin tadašnji trener Tomislav Bašić

Jedna od fotografija svjedoči o teškim ratnim vremenima u kojima su Modrić i njegovi vršnjaci iz NK Zadar pravili svoje prve nogometne korake. Grupa dječaka, među kojima je i Luka, stoji ispred vojarne, a s druge strane je vojnik Hrvatske vojske koji čeka odobrenje da ih pusti na sportske terene objekta.

Druga fotografija pokazuje dječarca Luku kako u krupnom planu žonglira s loptom za vrijeme treninga u vojarni.

Bašić u svojoj arhivi ima i crno-bijele fotografije s treninga na igralištu Stanovi. Među grupom igrača koji jedan drugom loptu nabacuju glavom nalazi se i omaleni Luka. Zbog sitne su ga građe pojedinci proglasili nedovoljno dobrim za ozbiljno bavljenje nogometom.

Već je odavno poznata priča o Hajduku u kojem nije prošao na probi upravo zbog sitne građe i dolazak u Dinamo bio je sljedeći potez Bašića i obitelji Modrić.

Kao što smo već puno puta pisali na tportalu, onaj koji mu je vjerovao bio je upravo Tomislav Bašić, trener koji je svojom upornošću, odlukama i znanjem odredio daljnji tijek Modrićeve karijere.