ISPOVIJEST BUNDESLIGAŠA

'Teško je biti gay u nogometnom okruženju'

12.09.2012 u 17:16

Bionic
Reading

Prvi je puta jedan bundesligaški nogometaš homoseksualne orijentacije, premda anonimno, progovorio o teškoćama koje proživljava u igračkoj karijeri.

'Bundesliga je muški svijet u kojem svakodnevno moram glumiti poput oskarovca i nijekati samog sebe', otkrio je vlastite traume bundesligaški profesionalac u razgovoru za magazin Bundeszentrale für politische Bildung (Narodna središnjica za političko obrazovanje), rekavši autoru koji mu je zajamčio anonimnost da zbog straha od reakcije ne želi biti imenovan.

'Plaćam ogromnu cijenu za svoj život. Nisam siguran, s obzirom na pritisak koji osjećam, da ću biti u stanju razotkriti se prije završetka nogometaške karijere. Zašto? Zato što se, kada bih izašao s istinom, više ne bih osjećao sigurnim'.

Stalnog prijatelja homoseksualni nogometaš trenutačno nema. Iskustvo hodanja tijekom igračke karijere ima i, tvrdi, nije ugodno.

'Ta je igra skrivača bila pravi pakao!'

U slučajevima kada prilike zahtijevaju pojavljivanje u javnosti, nogometaš često sa sobom povede neku od prijateljica kako ne bi bio sumnjiv.

'Kao i svaki prosječni gay-muškarac, imam više jako dobrih prijateljica'.

Otkrio je da je o svojoj sklonosti istom spolu upoznao nekolicinu suigrača u koje je imao dovoljno povjerenja.

'Nakon toga određene su mi situacije s njima postale komične. Primjerice, odlazak pod tuš. Uvjerio sam ih da nema straha: nisam još upoznao nogometaša koji me fizički privukao'.

Kad je u pitanju njegov san, homoseksualni nogometaš kaže:

'Otići s partnerom javno i bez straha u restoran na večeru!'

Iz najtiražnijega njemačkog dnevnika, Bilda, upitali su autora intervjua Adriana Bechtolda koji se igrač krije iza objavljenih izjava.

'Obećao sam mu stotinu puta da ću tu tajnu sa sobom odnijeti u grob', rekao je 25-godišnji novinar.