GRAĐANSKI UGOVOR

Modrić transferom Mamiću donio 4,5 milijuna eura

Bionic
Reading

Luka Modrić će u Real Madridu igrati za plaću od oko 4,5 milijuna eura (33,3 milijuna kuna) godišnje, a isti taj iznos u pet godina će pripasti Dinamovu izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću, i to na temelju građanskog ugovora koji ima s igračem

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, i slovu građanskog ugovora, Modrić je Mamiću dužan isplaćivati 20 posto od svojih primanja sve do kraja karijere. Stoga je igrač dužan godišnje isplaćivati Mamiću po 900 tisuća eura, a s obzirom da je s Realom potpisao petogodišnji ugovor, odradi li ga do kraja, Zdravko Mamić će dobiti 4,5 milijuna eura.

Slobodna Dalmacija podsjeća da Mamić sličan ugovor ima i s drugim hrvatskim reprezentativcem i bivšim igračem Dinama, Eduardom da Silvom. No naturalizirani Brazilac je odlučio stati tome na kraj i prestao je Mamiću plaćati postotak smatrajući ugovor lihvarskim te suprotnim pravilima Međunarodne nogometne organizacije (FIFA).

Krajem prošle godine vodila se medijska polemika između Mamića i Eduarda vezana za taj slučaj, a Mamić tvrdi da je riječ o građanskom ugovoru koji ne podliježe FIFA-inim pravilima, dok igračevi odvjetnici nastoje dokazati suprotno.