STRAŠNO

Ruski odbojkaški izbornik se ubio u Poreču

29.08.2012 u 15:08

Bionic
Reading

Tužna vijest zadesila je odbojkaši svijet. Ruski trener Sergej Ovčinikov umro je u 43. godini, a prema zadnjim informacijama, počinio je samoubojstvo u hotelu u Poreču

Prema pisanju ruskih medija, Ovčinikov se nalazio na pripremama u Hrvatskoj sa svojim klubom Dinamom kada je pronađen mrtav. Njegovu smrt su potvrdili i na službenoj internetskoj stranici kluba, ali ne navode detalje tragedije. Njihovi mediji sumnjaju da je mladi trener digao ruku na sebe, a prema posljednjim informacijama iz Poreča, ruski stručnjak se objesio.

Ruski novinari pišu da bi razlog samoubojstva mogao biti neuspjeh na Olimpijskim igrama u Londonu gdje je Ovčinikov bio izbornik ženske ruske reprezentacije. Ona je poražena u četvrtfinalu od kasnijih pobjednica Brazilki, i to 3:2 u setovima, a Ruskinje su imale čak šest meč lopti.

'Previše osobno je shvatio Olimpijske igre. Vidio sam kroz što je sve prolazio i kako je bio uzrujan nakon poraza. Nikada nije mnogo govorio. Čak je i nakon pobjeda razmišljao o nečem drugome i stalno pušio', rekao je glavni trener muške odbojkaške reprezentacije Vladimir Alekno.