USKORO I TRENER NAPOLIJA

Maradona postaje počasni građanin Napulja

30.04.2012 u 19:01

Bionic
Reading

Južnotalijanski grad Napulj ovog će svibnja svog najvećeg ljubimca, argentinskog trenera Diega Maradonu, počastiti titulom počasnog građanina

'Doći će idućeg mjeseca u Italiju i posjetiti Napulj prvi put nakon 2005. godine. Tom ćemo mu prilikom prirediti veliku feštu te ga proglasiti počasnim građaninom. Sve ću organizirati uz pomoć gradonačelnika Luigija De Magistrisa', izjavio je Maradonin pravni zastupnik Angelo Pisani pri jednome radijskom intervju danom u ponedjeljak.

Maradonu u Napulju drže svojim najvećim junakom zato što je 1987. i 1990. dotad skromni klub doveo do naslova talijanskog prvaka, 1989. i do titule pobjednika Kupa UEFA-e.

U Napulju, ili nekom drugome talijanskom klubu, tvrdi Pisani, Maradonu čeka siguran posao. Jedini je preduvjet da to želi on sam.

'Ima malih problema u Al Waslu, klubu koji trenutačno vodi. Ne budu li mu ondje ispunili zahtjeve, bez problema se može vratiti u Italiju. Stalno me pita za stanje u našem klubu. On je Napolijev najveći navijač', rekao je Pisani.

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis ranije je izjavljivao da bi Maradonu rado doveo za trenera, ali da je njegova cijena previsoka.

Pisani također tvrdi da Maradona više ne mora strahovati od progona talijanskih poreznih vlasti, koje su ga optužile za pronevjeru 38 milijuna eura u vrijeme dok je nastupao za talijanski klub.