AUTO ILI TENK?

Najskuplji svjetski terenac stigao na 402 Streetrace

27.04.2012 u 10:50

Bionic
Reading

Dartz Kombat Gold, najskuplji terenac na svijetu, stigao je u Zagreb. Ovo čudo automobilske industrije, koje više nalikuje tenku, bit će specijalan gost utrke 402 Streetrace koja se u Velikoj Gorici održava idućeg vikenda

Dartz Kombat Gold proizveden je u Rusiji, a njegova se vrijednost procjenjuje na iznos od jednog do 1,5 milijuna dolara, ovisno u unutrašnjem uređenju. Ovaj je terenac korišten za snimanje filma 'Diktator' Sashe Barona Cohena, a idućeg će ga vikenda na oktanskom spektaklu 402 Streetrace moći vidjeti i svi građani Hrvatske.

Najskuplji svjetski terenac težak je pet tona, ima dizelski motor 8.1 V8 te specifikaciju B7, dok naprimjer tenkovi imaju B8. Terenac je otporan čak i na udar rakete.

Od 4. do 6. svibnja na aviopisti Zrakoplovno-tehničkog centra posjetitelji će uživati u dosad najjačem izdanju utrke ubrzanja 402 Streetrace.

Petak 4. svibnja nosi naziv THE STRIP, a riječ je o natjecanju na kojem se utrkuje tko s kim hoće, koliko god puta hoće! To je svojevrsni trening i ugrijavanje atmosfere za natjecatelje prije vikenda. Ove je godine predviđen i 402 Road Run defile vozača kroz grad.

Atraktivan trodnevni program uključuje 402 Expo show, sajam automobilske i prateće industrije organiziran u okviru događaja, 402 Bikerace - utrke motora na 402 metra, Pro Outlaw natjecanje timova i neograničeno modificiranih automobila, zatim Street Shoot Out - samo za tehnički, propisno modificirane automobile, odnosno registrirane cestovne automobile.

Ulaznice za oktanski spektakl mogu se kupiti na blagajni 402 Streetrace po cijeni od 40 kuna za jedan ili 60 kuna za dva dana jubilarnog oktanskog spektakla.