HUMANITARNA UTAKMICA

Olić i Petrić izgubili od Zidanea i Ronalda

13.12.2011 u 21:53

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativci Mladen Petrić i Ivica Olić predvodili su momčad 'HSV All Stars' koja je na Imtech Areni u Hamburgu izgubila od ekipe 'Zidane, Ronaldo and Co' 4:5 u devetom izdanju revijalne utakmice nazvane 'Nogometom protiv siromaštva'

Bila je to humanitarna utakmice s koje je sav prihod namijenjen siromašnim zemljama roga Afrike Keniji, Somaliji, Etiopiji, Džibutiju i Ugandi koje je pogodila najgora suša u posljednjih 60 godina i dovela u životnu opasnost više od 10 milijuna ljudi.

Na utakmici je nastupilo više od 30 nogometnih zvijezda koje su predvodili UN-ovi ambasadori Dobre volje Brazilac Ronaldo i Francuz Zinedine Zidane.

U momčadi zvijezda nastupili su i Luis Figo, Dida, George Hagi, Didier Drogba, Edgar Davids, Fabio Cannavaro, Raber Madjer i drugi, dok su za 'HSV All Stars' nastupili hrvatski nogometaši Mladen Petrić, Ivica Olić, te Ivo Iličević.

U susretu u kojem rezultat nije bio važan Zidane i društvo su slavili 5:4. Golove za pobjedničku ekipu zabili su Didier Drogba (22), Ronaldo (27), Joan Capdevila (39), Michel Salgado (59) i Luis Figo (72), a za HSV Mladen Petrić (8), Ze Roberto (19), Tomas Rincon (64) i Heung Min Son (89).