POMOĆ ĐAKOVŠTINI

Medveščak skuplja hranu za napuštene radnike

18.10.2011 u 17:48

Bionic
Reading

Zagrebački 'medvjedi' pozivaju sve svoje navijače i prijatelje da se pridruže akciji kojom prikupljaju prehrambene proizvode za radnike Đakovštine

Ponukani izuzetno teškom situacijom u kojoj su se našli radnici Đakovštine, 'medvjedi' su se odlučili na jednu skromnu ljudsku gestu i pomoć radnicima i njihovim obiteljima kroz donacije u hrani i piću kako bi lakše izdržali izuzetno nezahvalnu, pa čak i bezizlaznu situaciju u kojoj su se našli ne svojom voljom. Svjesni situacije u kojoj radnici nemaju financijskih sredstava za osnovne životne potrebe i prehranjivanje vlastitih obitelji, hokejaši pozivaju sve svoje navijače i prijatelje da u nedjelju, 23. listopada, uoči svoje utakmice s Jesenicama u zagrebačkom Domu sportova donesu svoj prilog u obliku nekvarljivih prehrambenih i drugih namirnica te time pokažu radnicima Đakovštine da nisu zaboravljeni.

'Prije nekoliko dana dobili smo prijedlog da se uključimo u pomoć i damo podršku radnicima Đakovštine. Iako nas većina u momčadi dolazi iz drugih zemalja, Zagreb je sada naš dom, a Hrvatska naša zemlja stoga je logično da pomognemo stanovnicima i radnicima u Slavoniji. Svjesni situacije u kojoj se nalazi većina građana i koji nisu u mogućnosti radnicima pomoći financijski, smatramo da je najbolji način da radnicima i njihovim obiteljima pomognemo konkretno', namirnicama za život. Pozivamo sve naše navijače koji dolaze na utakmicu, ali i sve naše prijatelje, da doniraju neke od osnovnih živežnih namirnica i tako pokažu solidarnost s radnicima! Znamo da među njima ima naših navijača i ovo je najmanja gesta kojom im se možemo zahvaliti na potpori i olakšati im ove dane - izjavio je Alan Letang, kapetan zagrebačkih 'medvjeda'.

Namirnice koje navijači Medveščaka ponesu u dvoranu moći će se predati na posebno organiziranim pultovima ispred ulaza u Ledenu dvoranu Doma sportova. Akciji se mogu pridružiti i građani koji neće pratiti utakmicu, već samo žele donirati namirnice za radnike. Pultovi pomoći na glavnom ulazu u Dom sportova otvaraju se u nedjelju, u 16 sati!

Prikupljena pomoć će već jutro nakon utakmice biti dostavljena radnicima u Đakovu zahvaljujući klupskom partneru - logističkoj tvrtki TRAST, a 'medvjedi' nedjeljnu utakmicu posvećuju radnicima Đakovštine i njihovim obiteljima!