'SRCE ZA DJECU'

Löwov sretni pulover prodan za milijun eura

11.10.2011 u 09:14

Bionic
Reading

Kad god je Joachim Löw nosio svoj kašmirski pulover svijetlo-plave boje tijekom Svjetskoga nogometnog prvenstva u Južnoj Africi prošle godine, Nijemci su slavili. Osim jednom

Odjevni je predmet kojim se branio od južnoafričke zime izborniku i njegovim izabranicima na jugu Afrike donosio sreću pet puta. Otkako su u prvom kolu njegovi igrači razmontirali Australce pobijedivši 4:0, Löw ga je skinuo samo protiv Srbije u drugom kolu, kada su Nijemci izgubili 1:0.

Prvi ga je put iznevjerio u polufinalu protiv Španjolaca, koji su se pokazali prejakima za njegovu mladu momčad također pobijedivši 1:0.

U ponedjeljak je objavljeno da je Galeria Kaufhof GmbH, poznati njemački lanac trgovina, na aukciji pod nazivom 'Srce za djecu' otkupila pulover za milijun eura. Novac je otišao zakladi za pomoć nezbrinutoj djeci, dok su poluver iz Galerije Kaufhof darovali budućem kustosu Nogometnog muzeja Njemačkoga nogometnog saveza, koji će 2014. godine biti otvoren u Dortmundu.

Tom je prilikom Löw čuvaru njegova bivšeg pulovera Manuelu Neukirchneru kazao:

'Pazite dobro da ga ne pojedu moljci. Možda ga možemo još jednom iskoristiti. Recimo na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji. Tamo će, vjerujem, također biti prohladno'.