INCIDENT

Pijani Bad Blue Boys polomio policajca

09.10.2011 u 15:43

Bionic
Reading

Prijateljska nogometna utakmica između Marsonije 1909 i Dinama u Slavonskom Brodu imala je u subotu oko 22 sata na središnjemu gradskom trgu Korzu i svoj neželjeni nastavak

Naime, skupina od devet najvatrenijih Dinamovih navijača Bad Blue Boysa u dobi od 16 do 24 godine iz Zagreba, Slavonskog Broda i Velike Gorice u alkoholiziranom je stanju galamila i uznemiravala građane.

Prilikom policijske intervencije 17-godišnjak iz Broda je napao 24-godišnjeg policajca udarcem s leđa u potiljak. Ozlijeđenom policajcu u pomoć je priskočio 30-godišnji kolega kojeg je isti mladić teže ozlijedio.

'Svi prekršitelji su privedeni i zadržani u policijskim prostorijama, te je kod svih očitana koncentracija alkohola u organizmu. Svi će biti prekršajno prijavljeni zbog narušavanja javnog reda i mira, a 16-godišnjak iz Broda i zbog prekršaja iz Zakona o oružju, s obzirom da je policija kod njega pronašla hladno oružje, takozvani bokser. Protiv 17-godišnjaka, pak, slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti te napada na službenu osobu,' rekla je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Teže ozlijeđeni policajac zadržan je na bolničkom liječenju, a neslužbeno doznajemo kako je prilikom naguravanja sa 17-godišnjakom i pada na zemlju zadobio prijelom koljenične kosti.