MIRIS KATALONIJE

Barca u Splitu, kraljica Barcelone u Umagu

22.07.2011 u 19:23

Bionic
Reading

Europski nogometni prvak istrčat će na Poljud, a najutentičnija glazbena zvijezda katalonskog bisera pjevat će nešto sjevernije na hrvatskom Jadranu

'Barcelona, it was the first time that we met. Barcelona, how can I forget the moment that you step into the room and took my breath away', pjeva neponovljivi duo Montserrat Caballe i Freddie Mercury u svevremenskom hitu 'Barcelona'.

Nažalost, frontmen Queena odavno je mrtav, ali operna diva uz pomoć tenhičkih pomagala i dalje voli osvježiti sjećanja na jednu od najljepših pjesama svih vremena.

Imala je ta uspješnica i nogometnu izvedbu. Freddie je negdje bio iznimno ponosan kada ju je uoči finala Lige prvaka (United - Bayern) 1999. na Nou Campu diva pjevala, a njegov su glas i slika montirani putem razglasa. Više nisu duo, ali i dalje je zastajao dah.

Poljudski spektakl dobio bi novu dimenziju kopijom takve uvertire, ali dok su trajali višemjesečni pregovori oko dolaska Barce direktor ATP turnira u Umagu dogovorio je gostovanje Katalonke božanstvaneog glasa na Stella Maris. Puna splitska ljepotica neće moći uživati u glazbenoj poslastici 78-godišnje velikanke, ali barem će dah zastati posjetiteljima 'Morske zvijezde' u Umagu.

Nije zgorega podsjetiti se kako je to zvučalo 1999. i kako je čitav projekt osmišljen u studiju.

12 godina mlađa Montserrat pjeva svom rodnom gradu
Dok su blistali i očaravali zajedno