Sportski magazin ZANIMLJIVO NA RIVI

U Splitu održan nogometni turnir za beskućnike

  • Autor: Hina
  • 22.6.2011 13:29:31
  • 22.6.2011 12:04:00

Na početku nogometnog turnira reprezentacija beskućnika Hrvatske i Slovenije, revijalnu su utakmicu odigrala i djeca Dječjeg doma Maestral, djeca korisnici posebnog odgojnog postupka (POP), te I free style nogometaši

Na splitskoj rivi je u subotu navečer održan nogometni turnir reprezentacija beskućnika Hrvatske i Slovenije, u organizaciji udruge Most. Osim njih na turniru, koji se održava u sklopu priprema hrvatske nogometne reprezentacije za Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika u kolovozu u Parizu, sudjelovala je ekipa Poglavarstva grada Splita, humane zvijezde Split Stars, sportski novinari i volonteri udruge Most.

Na početku programa revijalnu su utakmicu odigrala i djeca Dječjeg doma Maestral, djeca korisnici posebnog odgojnog postupka (POP), te I free style nogometaši.

Inače, Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika je međunarodni sportski projekt koji ima za cilj pozitivnu snagu nogometa usmjeriti na teško socijalno ugrožene osobe i putem sporta promicati potrebu za pomoć siromašnima. Jedan od najvažnijih ciljeva je socijalno uključivanje sudionika koja se pokazala kao najuspješnija strategija u mnogim državama, rečeno je na turniru.

Hrvatska reprezentacija je prvi put sudjelovala na Svjetskom prvenstvu u Milanu 2009. godine, a u rujnu prošle godine su se natjecali u Rio de Janeiru u Brazilu kao jedna od 54 reprezentacije iz cijelog svijeta. Već tri godine za redom hrvatsku reprezentaciju beskućnika, koju sačinjavaju po dva igrača iz Splita, Osijeka i Rijeke, tri iz Zagreba, te jedan iz Zadra, financijski pomaže Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku