REKLAMIRAJU SP

Hrvatske nogometašice gole u Playboyju

10.06.2011 u 12:04

Bionic
Reading

Uoči početka Svjetskog prvenstva u nogometu za žene, pet aktualnih bundesligaških igračica s naslovnice popularnog magazina 'reklamiraju' veliki sportski događaj. Među njima su i nogometašice hrvatskog porijekla

U njemačkom ženskom nogometu na scenu u velikom stilu stupa nova, mlada generacija. Za razliku od iskusnih zvijezda Njemačkog nogometnog saveza (DFB) poput Birgit Prinz (višestruke svjetske nogometašice godine) i njezinih kolegica, koje su dosljedno i kategorički odbijale sve ponude za foto-seanse s raznim muškim magazinima, uoči skorašnjeg Svjetskog prvenstva (26.6-17.7.), pet nogometašica iz ženske Bundeslige očito nema (ili ne želi) ništa sakriti pred očima radoznale javnosti.

One su pristale na foto-session najpoznatijeg muškog magazina na Zemlji - i nalaze se na naslovnici aktualnog njemačkog izdanja Playboya.

Annika Doppler, Ivana Rudelić i Julia Šimić iz minhenskog FC Bayerna, te Kristina Gessat iz FSV Gütersloha i Selina Wagner (Wolfsburg) profesionalnim fotografijama, kako tvrde, žele pokazati da ženski nogomet može biti i - sexy!

'Želimo opovrgnuti klasične klišeje koje se ima o muškobanjastim ženama.'

'Poruka je jasna: pogledajte, mi smo sasvim normalne - i zgodne cure', poručuje Gessat.

Njemačka Hrvatica Šimić dodaje:

'Nervira me rečenica: Pa ti uopće ne izgledaš kao tipična nogometašica. Nogomet igra sve više i više slatkih, zgodnih djevojaka, koje vode računa i o shoppingu i o svom izgledu!'

Šimić je s njemačkom reprezentacijom 2007. osvojila titulu prvakinje Europe u U19-konkurenciji, te treće mjesto na Svjetskom prvenstvu U20-momčadi 2008.

I 19-godišnja Doppler naglašava kako su u muškim glavama još uvijek prisutne predrasude o ženskom nogometu.

'Jednostavno se premalo muškaraca bavi ženskim nogometom. Igračice u višim ligama izgledaju doduše istrenirano, ali i ženstveno. I često izgledaju jako dobro! Pozivam sve muškarce da se u to uvjere i pogledaju neku utakmicu i uživo!'

Iako petorka s naslovnice Playboya nije u sastavu aktualne njemačke A-reprezentacije koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu, veliki medijski interes za novim izdanjem muškog magazina (i njima samima) im je zajamčen.

Brojni njemački mediji u svojim tiskanim i online-izdanjima već prenose misli (i naravno - fotografije) atraktivnih sportašica.

Ivana Rudelić i Julia Šimić potječu iz Hrvatske. 19-godišnja Rudelić je članica njemačke mlade reprezentacije (U19), a za Njemačku je nastupala i na prošlom (2008. godine) Europskom prvenstvu za U17-reprezentacije.

Na tom je turniru Njemačka osvojila titulu prvaka Starog kontinenta. Na Svjetskom prvenstvu U17 Njemačka je 2008. osvojila broncu.

A da plavokosa Julia Šimić očito spada u red zgodnijih bundesligaških igračica, to je nedavno indirektno priznao i DFB.

Ona je naime na jednoj modnoj reviji u Frankfurtu na Majni predstavila nove dresove koje će njemačke reprezentativke nositi tijekom SP-a na domaćem terenu.