BIZARNE OZLJEDE - TOP 10

Ovo su najveći pehisti među sportašima

24.05.2011 u 10:34

Bionic
Reading

Najveća Blankina konkurentica Ariane Friedrich dulje vrijeme će izbivati s atletskih natjecanja zbog ozljede koju joj je zadao ugriz mačke, a mi smo se prisjetili još nekih bizarnih situacija zbog kojih su sportaši završili na bolovanju

Vrhunski sportaši ne ozljeđuju se samo za vrijeme natjecanja, nego i dok su van borilišta. Mnoge ozljede su zadobivene na bizaran način, a mi smo izdvojili deset najvećih pehista.

Los je bio koban za Grondalea

1. Svein Grondale bio je pouzdani norveški branič, a njegovu karijeru prekinuo je los. Nije poznato gdje došlo do sudara sa životinjom ni na koji način, ali Grondale je izvukao deblji kraj. Ipak je životinja imala rogove.

2. Colin Smart je ispao pravi naivac. Britanski ragbijaš primijetio je suigrača kako pije iz boce kolonjske vode (unutra je bila voda), te je i on to ponovio, ali iz svoje boce s kolonjskom vodom. Završio je na ispumpavanju želuca sa strašnim bolovima, a dugo vremena je i trpio šale na svoj račun.

3. David Batty je shvatio koliko može biti opasno igrati se s djetetom. Bivšeg veznjaka Blackburna i Leedsa pregazio je vlastiti klinac triciklom, nakon čega je zadobio ozljedu Ahilove tetive. Batty je sigurno i danas oprezan kad mu pomladak sjeda za volan.

Boateng nije imao sreće

4. Jerome Boateng je imao 'prometnu nesreću' u avionu. Branič Manchester Cityja zadobio je ozljedu koljena u sudaru s kolicima koja služe za prijevoz hrane i pića u avionu. Srećom po njega, bio je tek tri utakmice 'out'.

5. Darren Barnard volio je pse, ali očigledno nije naučio svojeg psa gdje treba obavljati nuždu. Poskliznuo se na mokraću ljubimca na kuhinjskom podu i ozlijedio ligamente koljena. Bivši igrač Walesa i Barnsleyja od tada je oprezan kada hoda po kući.

6. Vladimir Stojković, srpski vratar, prošle godine je u Alžiru završio s pregaženim stopalom. Krivac je bio jedan neoprezni vozač, vozio je unatrag te pregazio nesretnog čuvara mreže koji nije stigao reagirati.

7. Charlie George, nekadašnji nogometaš Arsenala, uspio si je odsjeći prst kosilicom za travu dok je sređivao travnjak. 'Majstor' očigledno nije znao da mora isključiti kosilicu prije nego što čačka s rukom tamo gdje se ne smije.

8. Fred Timus bio je engleski kriketaš koji više nije na ovome svijetu. Njegovo ime ostalo je upamćeno po jednoj teškoj nezgodi. Petljao je oko svog broda, a nakon što mu je noga zapela u propeler broda, završio je s četiri slomljena prsta. Dobro je i prošao.

9. Darius Valles je svojim postupkom pridonio teoriji da nogometaši nisu previše inteligentna bića. Dok je nosio dres Aston Ville, pokušao je prišt na nožnom palcu 'ubiti' bušilicom, ali je završio s infekcijom nokta.

Pamti se Lamzin pad

10. Stjepan Lamza bio je veliki nogometaš Dinama. No, volio je zaviriti u čašicu. Godine 1967. je slavio pobjedu protiv Eintrachta, popio je previše i pao s balkona s drugog kata. Polomljen propustio je finale Kupa velesajamskih gradova, a više se ni nije vratio u staru formu.

VAN KONKURENCIJE:
Goran Ivanišević je kralj pehova. Na turniru u Miamiju morao je predati finale 1996. Agassiju zbog ukočena vrata koji je nastradao zbog vjetra ili lošeg položaja za vrijeme spavanja, a sedam godina kasnije, na istom turniru, na plaži je razrezao petu na školjku. Godine 2001. zaigrao je i na Mastersu u Sydneyju iako je nastup bio upitan kad se poskliznuo izlazeći iz tuš-kabine i natukao nožni prst. Uspio je 'Zec' jednom slomiti prst na ruci dok je zatvarao vrata, a pao je i u kaktus kad je išao po loptu na jednom od vanjskih terena u Indian Wellsu (bez značajnih posljedica).