Sportski magazin NEKI TO MOGU I GLAVOM

Nova 'moda' u sportu: Lomljenje pehara

Još uvijek ne znamo je li riječ o najnovijem kriku nogometaške mode, poput navlačenja majice na glavu poslije gola i frizure fudbalerke. No ovog proljeća europski su nogometaši potrgali već tri pehara za nacionalne prvake i osvajače kupa, a u niz se 'spektakularno' uključio i finski hokejaški izbornik

Najnoviji slučaj dogodio se jučer u ruskome gradu Jaroslavlju, gdje je moskovski CSKA svladao Alaniju iz Vladikavkaza 2:1 i osvojio kup. Pehar pobjednika ostao je čitav samo do svlačionice. Prema Sport-Ekspressu, pijedestal se odlomio u trenutku kada ga je iznad glave podigao mladi češki reprezentativac Tomaš Necid. On to poriče i tvrdi da je predmet za klupsku povijest već bio slomljen kada je dospio u njegove ruke.

'Trend' je začet prije mjesec dana u Madridu, gdje se slavio prvi Kup kralja koji je dospio u riznice 'kraljevskog' kluba u zadnjih 18 godina. Golemi pehar ispao je iz rusku Sergija Ramosa i pao pod kotače autobusa koji je vozio nogometaše kroz mase oduševljenih navijača.

Gotovo identičnu je nespretnost iskazao golman Maarten Stekelenburg na Ajaxovom autobusu nakon što je amsterdamski klub osvojio još jedno prvenstvo Nizozemske. Stekelenburg je mahao tanjurastim trofejem sve dok nije opleo po tramvajskim žicama. Mediji su u šali komentirali da mu ovakva šlampavost baš i nije najbolja preporuka za Manchester United, koji ga navodno prati.

Četvrti slučaj u zadnjih mjesec dana ne dolazi iz svijeta nogometa, već hokeja na ledu, gdje je Pasiju Nurminenu, izborniku novog svjetskog prvaka - Finske - pehar skoro došao glave. Točnije, njegova glava je došla peharu: Nurminen je bio toliko opijen osvajanjem svjetskog naslova da je, silazeći iz zrakoplova bećarski zagrljen za suputnika, ljosnuo na crveni tepih i glavom zveknuo o pehar. Srećom, dobro su prošli i jedan i drugi; pehar je navodno tek malo udubljen, onako, za povijest...

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku