Sportski magazin ENGLEZI NAJVREDNIJI

ManUtd skuplji od Intera za 1,419 mlrd. USD!

Među deset najvrednijih klubova na svijetu, po Forbesu, četiri su engleska, tri talijanska, dva španjolska i jedan njemački

Američki poslovni magazin Forbes izabrao je deset najvrednijih nogometnih klubova svijeta. Na toj je ljestvici prvi Manchester United, čija je vrijednost procijenjena na čak 1,86 milijardi dolara! Drugi je madridski Real (1,4), slijedi Arsenal (1,19), pa münchenski Bayern (1,048), a tek je na petome mjestu Barcelona (0,975).

Navijačima Uniteda deklarira se u svijetu čak 333 milijuna ljudi, od čega 193 milijuna otpada na Aziju! Manchester United ima 9,5 milijuna pratitelja na Facebooku, a komercijalni prihodi kluba prošle godine iznosili su 122 milijuna dolara.

Nove sponzorske ugovore vodstvo kluba potpisalo je s Turkish Airlinesom, Betfairom i s nekoliko telekomunikacijskih kompanija. Prošle je godine vrijednost kluba porasla za 12 posto, a cjelokupan je prihod u 2010. iznosio 428 milijuna dolara.

Forbesova analiza pokazuje da se, unatoč recesiji i nepovoljnim financijskim kretanjima, vrijednost prvih 20 klubova lani podigla za ukupno 640 milijuna eura, ili u prosjeku za 1,3 posto. A prosječni godišnji prihod po klubu povećan je za čak 40 milijuna dolara, što je rast od sjajnih 25 posto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku