Sportski magazin AKCIJA ZZD-A

Poznati dinamovci o situaciji u klubu

  • Autor: tportal.hr
  • 22.4.2011 21:37:40
  • 22.4.2011 16:50:49

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo, koja se bori za demokratski sustav upravljanja u zagrebačkom nogometnom klubu, napravila je zanimljivu seriju kratkih intervjua s nekima od dinamovaca iz javnog života metropole. Priopćenje prenosimo u cijelosti

Poštovani, s ponosom vam predstavljamo seriju intervjua 'Zašto volim Dinamo?,' njihovo snimanje započeli smo u veljači, bez ikakvog iskustva i s amaterskom kamerom u ruci. Dali smo se u potragu za osobama sličnim nama, a prepoznatljivim javnosti, koje su spremne ispričati svoje iskustvo Dinama. Razgovori koje smo u međuvremenu obavili s ljudima različitih godina, profesija i svjetonazora potvrdili su naša inicijalna razmišljanja - povezanost s Dinamom društveni je fenomen Zagreba i Hrvatske koji uvelike nadilazi (i razbija) uobičajene stereotipe o navijačima.

Najbolji dani građanske i navijačke podrške modrom klubu vjerojatno se nalaze tridesetak godina iza nas. Međutim, duh koji je punio tribine osamdesetih živ je i danas, u svima onima koji su uživali u igrama šampionske generacije 1982. godine. Ali i njihovoj djeci, koja su često dobivala članske iskaznice Dinama daleko prije nego su napravila svoje prve korake.

Naša želja je povratak tog izgubljenog osjećaja, povratak tradicije članstva u Dinamu. Također, naša namjera je osvješćivanje članova kluba da je Dinamo njihova udruga građana, gdje su članskom iskaznicom dobili zakonom zajamčeno pravo sudjelovanja u njegovom upravljanju. Tome smo predani upravo zato što smatramo da je današnja upravljačka struktura protuzakonito prisvojila Dinamo i oduzela prava njegovim članovima, zbog čega sve manje ljudi želi imati veze s klubom.

Nove intervjue objavljivat ćemo jednom tjedno.

Josip Kregar

Hamed Bangoura

Sanja Doležal

Renman

Hrvoje Kečkeš
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku