SADRŽAJNA SUBOTA

Derbi na Maksimiru, BBB u Tkalči

16.03.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Zagreb ne pamti dan sa sadržajnijom urbanom scenom nego što bi to trebala biti subota pred nama. Čudnovati nogometni derbi i masovni prosvjed napunit će decibelima čitavu metropolu

Dinamo i Hajduk u 20.10 sati započet će svoj nogometni ogled, a scenografija na stadionu mogla bi biti neuobičajena. Gotovo nije upitno da će hajdukovci biti glasniji, jer najglasnijih navijača plavih na stadionu ponovno neće biti.

Bad Blue Boysi su preko svog internetskog glasila objavili odluku da će gledati dvoboj u ugostiteljskim objektima u popularnoj Tkalčićevoj ulici. Apeliraju na civilizirano ponašanje svih okupljenih i upozoravaju da će 'eventualno provociranje građana, započinjanje nereda i ostale gluposti biti sankcionirani u startu'. Pametnom dovoljno.

Da bi ova subota bila drugačija od ostalih u kojima se igra derbi pobrinuli su se građani nezadovoljni hrvatskom političkom elitom. Oni su najavili najmasovniji skup dosad, a popularna 'šetalica' počinje u 18 sati i trebala bi trajati i tijekom derbija.

Šarenilo će, prema dostupnim prognozama, biti okupano kišom. Te prognoze nisu sasvim pouzdane, a s većom sigurnosti će se moći predviđati za dan ili dva.