FESTIVAL PENALA

Nogometni lovci u mutnom pod istragom

12.02.2011 u 12:55

Bionic
Reading

Međunarodni nogometni savez (FIFA) pokrenuo je istragu vezanu za prijateljsku utakmicu između Bugarske i Estonije odigranu u srijedu u turskoj Antalyji koja je završila rezultatom 2-2, a sva četiri pogotka postignuta su iz 11-eraca

'FIFA je od nas zatražila potpun izvještaj u vezi te utakmice, a izvještaj će morati podnijeti i Estonski savez. Što se nas tiče, mi ćemo FIFA-i pružiti svu potrebnu pomoć,' objavio je jedan od dužnosnika Bugarskog nogometnog saveza (BFU).

Ranije ovoga tjedna predsjednik BFU-a Borislav Mihajlov izrazio je čuđenje nekim sudačkim odlukama tijekom dvoboja.

Glasnogovornik Estonskog nogometnog saveza Mihkel Uiboleht također sumnja u moguće namještanje rezultata utakmice prtiv Bugarske.

'Ovu je prijateljsku utakmicu organizirala agencija s kojom sigurno više nikada nećemo surađivati. Već prije utakmice smo dobili informaciju o mogućem namještanju, a ista je agencija organizirala i utakmicu između Latvije i Bolivije koja je odigrana po sličnom scenariju kao i naša,' rekao je Uiboleht.

Utakmica između Latvije i Bolivije također je odigrana u srijedu u Antalyji, završila je pobjedom Latvije od 2-1, a sva su tri pogotka postignuta iz 11-eraca.

Zanimljivo, nije potpuno jasno niti tko su bili suci utakmice, Bugarski i Estonski savezi su u svojim službenim izvještajima naveli kako je sudac bio Mađar Krisztian Selmeczi, ali šef mađarskih nogometnih sudaca Laszlo Wagner i mađarski mediji javili su kako je utakmicu vodio Kolos Lengyel.

'Šokiran sam jer uopće nismo zaprimili dopis sa zamolbom da pošaljemo naše suce da sude tu utakmicu. Mogu vam reći da ta trojica (Selmeczi, Lengyel i Janos Csak) više neće suditi sve dok sam ja šef sudačke komisije,' rekao je Wagner.