PO SLOVU ZAKONA

Sportska televizija starta do 5. travnja

20.01.2011 u 16:11

Bionic
Reading

Sportska televizija, za koju je 16. prosinca 2010. koncesiju dobila tvrtka HOO TV d.o.o. koja je u stopostotnom vlasništvu HOO-a, mora sukladno Zakonu o elektroničkim medijima započeti s emitiranjem programa 5. travnja

Početak emitiranja i koncepcija Sportske televizije bila je glavna tema kolegija, kojeg je vodio glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, a prvi su operativci sportskih saveza pokazali veliki interes za rad nove TV postaje jer će ona 70 posto programa emitirati u suradnji s nacionalnim sportskim savezima.

'Na Sportskoj televiziji neće biti podjele na velike i male sportove i na njoj će se, pored izravnih prijenosa sportskih natjecanja na svim razinama, moći pogledati i vijesti, sportske priče te razni događaji i zanimljivosti iz sporta i olimpizma', kazao je direktor Sportske televizije Petar Čavlović.

Po riječima čelnog čovjeka ovog projekta i predsjednika HOO-ove Komisije za digitalizaciju i nove medije Petra Čavlovića sportski savezi bi do konca veljače trebali predložiti uredništvu aktivnosti i natjecanja koje žele vidjeti u programu, međunarodna sportska natjecanja kojima su domaćini, kao i određeni arhivski tv-materijal koji je u njihovom posjedu.